Piața imobiliară, în plină expansiune

imobiliare 4

”Iar se face primăvară, ies constructorii afară!” pare să fie zicala momentului. Timișoara a depășit deja șocul pandemiei și a intrat într-o febră puternică a lucrărilor în construcții, mărturie stând nenumăratele șantiere deschise prin mai toate punctele orașului.

Cele mai multe dintre acestea sunt amplasate în zonele mărginașe ale urbei, dar și în câteva comune periurbane, unde interesul imobiliar este într-o creștere continuă și se reflectă și în prețurile înregistrate pe piață. Dacă este să ne referim la acestea din urmă, din punct de vedere imobiliar ele nu mai figurează în zona rurală, ci sunt prezentate ca făcând parte din Timișoara, desigur, datorită interesului dezvoltatorilor de a obține un preț mai mare pe locuințele scoase la vânzare.

Cel mai ridicat preț se semnalează la imobiliarele din Dumbrăvița, unde și construcțiile sunt în continuă dezvoltare. Se cere între 1.200 și 2.000 de eruro pe metru pătrat util, dacă e să facem referite la casele individuale, astfel că prețul unei astfel de locuințe pleacă de la cel puțin 130.000 de euro și poate ajunge chiar să depășească 200.000 de euro, în funcție de apropierea față de Timișoara, de suprafața utilă, dar și de cea a terenului.

Cel mai bine se vând, însă, locuințele cu suprafață mai mică, asta însemnând între 100 și 120 de metri pătrați utili, fapt explicat prin prețul rezonabil care rezultă în final. De aceea, și dezvoltatorii se concentrează pe astfel de construcții, care au cea mai mare trecere în rândul clienților.

De regulă, imobilele care au peste 200 de metri pătrați nu sunt recent construite și se vând ceva mai greu. O foarte mare efervescență imobiliară se resimte și în localitățile Giroc și Chișoda, unde, iarăși, există un mare interes, Prețurile sunt ușor mai scăzute decât cele din Dumbrăvița, ele variind, la fel ca și în localitatea menționată anterior, în funcție de apropierea față de Timișoara.

În plină expansiune imobiliară se află și comuna Moșnița Nouă, cu o ofertă extrem de bogată pe piață, dar și cu proiecte care de care mai futuriste. O altă localitate cu mare trecere pe zona imobiliară este Ghiroda, și aici existând oferte peste oferte de duplexuri, case individuale sau înșiruite. Dezvoltatorii nici nu mai prezintă aceste locuințe ca fiind amplasate în comune periurbane, ci în Timișoara, folosind expresii de gen ”Exterior Nord”, ”Exterior Est” sau Exterior Sud”.

Pe lângă acest gen de imobile, au apărut și continuă să se construiască și multe blocuri de apartamente, cu una, două sau trei camere, pentru că, la fel ca și în cazul caselor, nu se prea caută cele cu suprafețe foarte mari. Prețul unui metru pătrat este între 1.200 și 1.500 euro, la fel, în funcție față de poziționarea față de centrul Timișoarei, așa că un apartament cu două camere, de pildă, într-un bloc nou, se vinde cu prețuri cuprinse între 60.000 și 80.000 de euro. Dincolo de elanul imobiliar, este de așteptat să constatăm mișcări interesante și în alte domenii, pe orizontală, generate de dezvoltarea de care vorbim.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Piața imobiliară, în plină expansiune

  1. La Sag,deocamdata preturile sunt mai scazute,cu toate ca are o pozitionare foarte buna in ceea ce priveste zonele de agrement,zonele rezidentiale si zone unde se pot  dezvolta parcuri tehnologice.
    Sa  vedem de asemenea si faptul ca avem si Centura Timisoara Sud,care ofera multe beneficii potentialilor investitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *