Înapoi la şcoală. Ministrul Educaţiei a anunţat când şi cum revin elevii la cursuri

Când şi cum începe şcoala? Sunt întrebările de pe buzele elevilor, părinţilor şi profesorilor. Ministrul Educaţiei a venit însă cu lămuriri! Cursurile vor începe pe 5 mai, cu excepţia elevilor din clasele terminale. Ei vor reveni în bănci cinci zile mai târziu, însă în formulă completă, nu în ture.

CITEȘTE ȘI: Piața imobiliară, în plină expansiune

Ministrul Educaţiei a anunţat că vrea ca toţi elevii din clasele terminale să revină la şcoală după vacanţa de primăvară, indiferent de scenariu. Şi a trimis o solicitare în acest sens oficialilor din Sănătate. Sorin Cîmpeanu consideră că, în caz contrar, aceştia nu vor avea cum să recuperze pierderile… şi aşa destul de mari după un an de învăţământ hibrid.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifica condiţia de înjumătăţire a efectivelor de elevi în clasele terminale în conditiile în care, în aceaşi şcoală, în condiţii similare, suprafeţe identice, cei de clasa a patra pot veni la şcoală cu efectiv complet.

Aşadar, elevii din clasele terminale se vor întoarce în bănci în data de 10 mai. Cei de a opta vor începe examenul de Evaluare Naţională pe 22 iunie. În vreme ce startul Bacalaureatului se dă pe 28 iunie. Ministrul Educaţiei a mai spus că a solicitat, din nou, introducerea testelor de salivă în şcoli şi a dat exemplul mai multor state europene, care au implementat deja această modalitate de testare.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Este vorba despre testarea elevilor care prezintă simptome specifice în timpul procesului de invatamant, precum si a elevilor care au luat la cunostinta ca sunt contacti ai unor cazuri confirmate. Ele trebuie sa fie validate ulterior printr-un test pcr, dar sunt un instrument foarte important pentru a asigura protectia sanitara.

Recuperarea a materiei, posibil în vacanţa de vară

Cât despre anul şcolar în pandemie, Sorin Cîmpeanu l-a trecut la pierderi. Ministrul a menţionat că, mai ales pentru școlile speciale, este esențial să se permită prezența fizică.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Pierderile generate de această criză sanitară sunt mari şi foarte mari. Sunt pierderi neuniforme, pierderi care pot fi recuperate cu greu.

Sorin Cîmpeanu crede că programul de recuperare a materiei de până acum a fost prea scurt. Acesta a propus extinderea lui în vacanţa de vară, dar şi pe parcursul anului şcolar 2021-2022.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns