Piață de pește în Timișoara

piata de peste

Ștefan Sandu, consilierul local care a contribuit substanțial la înființarea piețelor țărănești din Timișoara, precum și la stabilirea unui regulament nou în celelalte piețe, are o nouă propunere: o piață în care să se vândă doar pește și produse adiacente.

„Sunt arhicunoscute beneficiile consumului de carne de pește. Peste tot se recomandă consumul acesteia. Ba chiar s-a sprijinit activitatea de piscicultură prin alocarea de importante sume provenite din fonduri europene. Și, totuși, sursele de aprovizionare cu carne de pește sau alte produse adiacente rămân limitate. Cred că este timpul ca Timișoara să beneficieze de o piață de pește. Să se creeze un spațiu concurențial, dar și unde producătorii regionali să-și promoveze <<bunătățile>>. Nu este o investiție mare, trebuie doar făcută la locul potrivit și Timișoara are nevoie de ea”, consideră Ștefan Sandu.

Pentru viitoarea piață de pește ar trebui întocmit mai întâi un studiu, iar apoi ar trebui impuse reguli foarte clare de funcționare, astfel încât toate standardele de expunere și de respectare a normelor igienico-sanitare să fie respectate, așa ceva neexistând la ora actuală în Timișoara, după cum recunoaște consilierul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Piață de pește în Timișoara

  1. Super! Reglementările pot fi preluate si adaptate de la oraşele italiene,franţuzeşti care au piete specializate de peste,nu inventăm noi gaura la macaroana! Succes !

  2. Oameni buni, nu va bucurati prea devreme… este vorba ca Timisoara „ar putea avea piata de peste”, nu ca exista deja. Deocamdata ne aflam in faza „studiului de fezabilitate” – pana la realizare mai e cale lunga. In caz ca se va realiza… poate da, poate nu. Incercati la Real sau la Metro acolo mai gasiti peste proaspat. Sau mai bine: mergeti la pescuit pe Bega.

  3. Dacă, ideea asta, o avea oricare dintre noi, cetățenii obișnuiți, orice consilier ne râdea în nas !!! Venind, de ,sus”, e considerată genială !!! Înainte de ’90 ( vă amintiți ), în piețele mari din Tm. , erau bazine cu pește proaspăt dar, paradoxal, doar câțiva cumpărători ! Nu știu cât succes va avea revigorarea comerțului cu pește ; da, @Bumbu, la Auchan ( nu, Real ) și Metro, e pește dar, căți cumpărători sunt ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *