Pfizer a realizat venituri de 3,5 miliarde de dolari din vânzarea de vaccinuri anti-Covid în primul trimestru

Vaccinul Pfizer primește undă verde din partea FDA pentru copiii de 5-11 ani

Pfizer a realizat venituri de 3,5 miliarde de dolari (2,9 miliarde de euro) din vânzarea de vaccinuri anti-Covid în primul trimestru, ceea ce a propulsat estimările de venituri din vaccinuri pe întregul an la 26 miliarde de dolari, față de cele de 15 miliarde anunțate anterior, relatează The Irish Times.

Compania farmaceutică americană, care împarte profitul de la vaccinul Covid cu partenerul de dezvoltare BioNTech, și-a ridicat așteptările de venituri anuale totale la 72,5 miliarde de dolari, de la 62,5 miliarde, în principal pe baza contractelor semnate pentru livrarea de 1,6 miliarde de doze de vaccin în 2021.

Veniturile totale din primul trimestru s-au ridicat la 14,6 miliarde de dolari, în creștere cu 45% față de aceeași perioadă din 2020 și peste așteptările de 13,7 ale analiștilor.

CITEȘTE ȘI: Pfizer a realizat venituri de 3,5 miliarde de dolari din vânzarea de vaccinuri anti-Covid în primul trimestru

„N-aș putea fi mai mândru decât sunt pentru modul în care Pfizer a pornit în 2021”, a spus Albert Bourla, CEO al companiei. „Continuăm să accelerăm producția și livrările de vaccin Covid-19 – în multe cazuri mai repede față de obligațiile contractuale privind termenele de expediere”, conform HotNews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns