Petre Daea, despre boala care atacă tomatele: „Se poate ţine sub control”

rosii 3

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat miercuri, 29 august, că „tuta absolut” este o boală specifică care se poate ţine sub control şi de aceea nu trebuie să creăm o imagine că România este un cuibar de boli.

CITEȘTE ȘI: Centru de recuperare medicală într-o localitate timișeană

” „Tuta absoluta” a fost, este şi va fi. Este o boală specifică care se poate ţine sub control, nu ne mai ferim acum şi de „tuta absoluta” şi le luăm pe toate la rând, în aşa fel încât să creăm o imagine că aici în România este cuibar de boli.
premii renasterea septembrie
Eu aş vrea să vă spun un lucru foarte clar şi se poate documenta istoriceşte: România nu a dat boli nimănui de-a lungul istoriei, din nefericire a primit”, a răspuns ministrul Agriculturii, , întrebat dacă au fost luate măsuri pentru combaterea acestui dăunător care afectează culturile de legume.

CITEȘTE ȘI: Spiritul civic încă are câștig de cauză, la Timișoara

Cercetătorul Costel Vânătoru de la Staţiunea de cercetări legumicole Buzău a semnalat că anul 2018 a fost unul problematic pentru legumicultură, cel mai greu din ultimele trei decenii, cu extinderea la nivel naţional a unui dăunător imun la toate insecticidele, denumit „tuta absoluta”.

CITEȘTE ȘI: Cazul bizar al tinerei cu mâinile legate, care sună la uși în toiul nopții, apoi se face nevăzută

„Tuta absoluta este o molie minusculă, un dăunător imun la toate insecticidele, care anul acesta a fost a întâlnit în toate bazinele legumicole principale: Buzău, Vidra, Târgovişte, Matca.

Primele semnale cu tuta absoluta au apărut în 2010 la Satu Mare şi uşor-uşor acesta s-a extins în întreaga ţară, fiind adus probabil cu produsele importante”, a precizat cercetătorul, scrie antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns