În peștera de la Românești se pune în scenă „Liliacul”

pestera

Nu este vorba despre cunoscuta operetă a lui Johann Strauss-fiul, ci despre o acțiune menită să pună capăt problemelor de pe lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva.

Astfel, la Agenția de Protecția Mediului (APM) Hunedoara a fost depusă, în 29 august, cererea de autorizare pentru recoltarea/capturarea unor specii de lilieci din Peștera Tunel, situată în comuna Șoimuș, solicitare depusă de Tehnostrade SRL, în calitate de mandatar al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA.

„În urma acestei solicitări, APM Hunedoara a emis chiar în aceeași zi, Autorizația de mediu nr. HD-41/29.08.2017 pentru recoltarea/capturarea speciilor de lilieci existente în Peștera Tunel din Șoimuș și relocarea acestora în Peştera Românești din județul Timiș. Autorizația a fost emisă în baza Ordinului Ministerului Mediului nr.1149/22.08.2017 pentru aprobarea derogării pentru unele specii de lilieci”, a informat Maria Dascălu, consilier în cadrul APM Hunedoara.

Din punct de vedere al protecției mediului, nu mai există alte impedimente care să întârzie lucrările la autostrada Deva-Lugoj. Lotul cu probleme din cauza habitatului liliecilor este lotul 4, între kilometrii 77 și 99, și cu o lungime de 22,139 km, aflați pe teritoriul județului Hunedoara. Nu se știe în ce măsură prezența liliecilor va afecta concertele care se țin periodic în Peștera Românești.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns