Peste o sută de posturi vacante la spital

Spitalul Judetean Timisoara

Zeci de locuri de muncă sunt scoase la concurs la cel mai mare spital din vestul țării. ”Sunt peste 100 de posturi vacante.

Avem nevoie de personal medical, de îngrijitoare de curățenie, de liftieri și personal TESA”, a precizat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara. Unitatea sanitară are nevoie de nu mai puțin de 86 de asistente pentru compartimentele medicale, de 55 de infirmiere și de 23 de îngrijitoare de curățenie.

”În ceea ce privește posturile de asistent medical, acestea au rămas vacante după pensionări sau demisii. Au fost și câteva persoane care după câteva săptămâni sau luni de la angajare au plecat de la noi. La concursurile anterioare a fost o concurență destul de mare pentru locuri de muncă similare.

Au fost înscrise și trei-patru persoane pe un post. Cred că locurile de muncă vacante la această categorie se vor ocupa în proporție de 99 la sută.

De asemenea, au mare căutare posturile de brancardieri și de registratori medicali”, a precizat Marius Craina. Nu același lucru se întâmplă cu locurile de muncă mai slab remunerate.

”Cel mai mare deficit de personal îl avem în ceea ce privește îngrijitoarele de curățenie și liftierii, posturi pentru care organizăm concurs pentru a treia oară.

La categoriile de personal unde salariul este în jur de 1.000 de lei nu se prezintă nimeni la concurs”, spune managerul Spitalului Județean.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns