Peste o sută de nemți se întorc în comuna natală

Căminul cultural din comuna Lenauheim a intrat în reparații capitale.

Lucrările trebuie finalizate până în prima decadă a lunii septembrie. ”Intervenim atât la refacerea tencuielii, cât și la acoperiș.

Sistemul de încălzire va fi amplasat sub podea și va fi pe curent.

Vom amenaja o sală de spectacol și una de conferințe, precum și o bucătărie utilată astfel încât să poată fi depozitată mâncarea achiziționată prin catering. Totul va îndeplini noile norme în materie de siguranță la incendiu”, a declarat Ilie Suciu, primarul comunei Lenauheim.

 

Valoarea lucrărilor se ridică la peste 400.000 de euro, bani proveniți din fonduri europene prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

 

Căminul cultural din Lenauheim a fost construit în urmă cu mai bine de un secol și a găzduit, de-a lungul timpului, toate evenimentele importante pentru comunitate.

 

”Căminul va fi gata de ruga localității, programată de Sfânta Maria Mică. În perioada 7-9 septembrie vom avea trei evenimente: pe lângă hramul bisericii, comunitatea sărbătorind <<Fiii satului>> și parada portului popular șvăbesc.

 

Cu această ocazie, peste o sută de persoane de etnie germană, născute la Lenauheim, care au emigrat în Germania, vor reveni pe pământurile natale”, a precizat Ilie Suciu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Peste o sută de nemți se întorc în comuna natală

Lasă un răspuns