O comună din apropierea Timișoarei se dezvoltă cu fonduri europene

Comuna Giarmata, care e pe un val al dezvoltării economice privind unitățile administrative suburbane, derulează câteva investiții importante pentru infrastructura sa.

Astfel, au fost semnate contracte de finanțare din fonduri europene pentru asfaltări de străzi în valoare de un milion de euro, pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în Cartierul Primăverii (2,5 milioane de euro), reabilitarea căminului cultural (500.000 euro) și construirea unei noi grădinițe (alți 500.000 de euro).

De asemenea, are aprobată pietruirea a 30 de kilometri de drumuri de exploatație agricolă.

În ceea ce privește satul aparținător Cerneteaz, comuna beneficiază de susținerea investiției în valoare de 10 milioane de lei din bani guvernamentali, distribuiți prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru înființarea rețelelor de apă și canalizare.

În cazul unora dintre aceste proiecte primăria a primit și avansurile.

Problema edililor, însă, o constituie durata exagerată a procedurilor de achiziții care poate depăși chiar și un an și jumătate, precum și timpul de așteptare pentru obținerea unor avize, cum sunt cele de mediu sau de la ISU.

Un exemplu de dat în acest sens este faptul că de la depunerea documentației pentru un astfel de aviz, în cazul unei alte investiții, cea de reabilitare a grădiniței existente au trecut deja șase luni și… nimic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns