Peste o sută de elevi navetiști din Timiș nu au transport la școală

Vești bune pentru elevii navetiști: Guvernul a majorat suma pentru decontarea transportului

Peste o sută de elevi timișeni care locuiesc în localitățile situate în zona orașului Sânnicolau Mare nu au cu ce să meargă la școală. Este vorba despre elevi din Beba Veche, Cherestur, Cheglevici, Valcani, Saravale, Dudeștii Vechi și Cenad. Transportatorul privat care, până în acest an, opera pe rutele care asigurau legătura între localitățile învecinate și Sânnicolau Mare s-a retras din considerente financiare.

CITEȘTE ȘI: Timişoara, primul mare oraş în care se reinstituie carantina de noapte, în weekend. Pe stradă, doar cu declaraţie

Părinții copiilor care fac naveta sunt într-un mare impas, sperând într-o soluție cât mai rapidă din partea autorităților. ”Unii dintre noi ar fi de acord să plătească chiar integral transportul, fără a fi decontat, numai să aibă cu ce să meargă copiii la școală. Noi, ca părinți, trebuie să facem patru drumuri – dimineața dus-întors și după-amiaza dus-întors – ca să-i ducem la Sânnicolau Mare. Avem servicii și ne este imposibil”, a afirmat mama unuia dintre elevii aflați în această situație.

Problema este cunoscută la nivelul județului. Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a explicat că au fost începute demersurile pentru încheierea unui parteneriat între instituție și Societatea de Transport Metropolitană Timișoara în ideea de a face rentabile traseele intrajudețene. Pe de altă parte, CJT va organiza o nouă licitație în încercarea de a duce un nou transportator care să deservească localitățile din zona Sânnicolau Mare.

”Am avut două întâlniri la consiliul județean pe această temă. La prima întâlnire, la care a participat fostul prefect Zoltan Nemeth, vicepreședintele consiliului județean Alexandru Proteasa, consilieri județeni, reprezentanți ai consiliului județean care se ocupă de zona de tranport și jumătatate dintre firmele de transport din județul Timiș. Sânnicolau Mare este zona cu cele mai mari probleme.

Transportatorul privat care opera în acea zonă a reziliat contractul în luna august, nemulțumit de faptul că decontul este insuficient pentru a acoperi costurile legate de cheltuielile efectuate. Transportatorii prezenți la întâlnire au afirmat că fac un efort, în acest debut de an, pentru a susține transportul la nivelul județului. Cea de-a doua întâlnire a avut loc punctual numai cu acest tranportator din zona Sânnicolau Mare, care a spus că a reziliat contractul cu consiliul județean.

Sunt aproape 150 de elevi care numai cu sprijinul familiilor și al primăriilor din zonă se pot duce acum la școală. Domnul subprefect cu atribuții de prefect a anunțat Ministerul Educației și Ministerul Finanțelor despre această problemă. Așteptăm să vedem ce soluții se găsesc”, a declarat inspectorul școlar general Marin Popescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *