Peste o sută de cazuri noi de COVID-19. Zero cazuri de infectări în Timiș

Aproape două sute de noi infectări cu Covid-19 în Timiş. Un deces în ultimele 24 de ore. Şapte focare active la nivelul judeţului
Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.604 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (Arad-698, Caraș-Severin-112, Hunedoara-638, Timiș-509). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.826 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1334 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 125 noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI, ieri, erau internați 146 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată erau 2.113 de  persoane. Alte 94.405 de persoane erau în izolare la domiciliu și se aflau sub monitorizare medicală.
Până ieri, la nivel național, au fost prelucrate 506.115 de teste.
„În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 289 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 585 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor. Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 343 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 168.100 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată, ieri, o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal. Totodată, în data de 7 iunie,  73 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Peste 3.300 de români, infectați în străinătate

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.304  de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus: 1.885 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 617 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, doi în Namibia, trei în SUA, patru în Austria, trei în Belgia, șase în Japonia, doi în Indonezia, doi în Elveția, doi în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 și până ieri, 114 cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, nouă în Spania, șase în Germania, doi în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 28 au fost declarați vindecați: nouă în Germania, nouă în Franța, șase în Japonia, doi în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.
„Începând de ieri, 8 iunie, pasagerii ce urmează să călătorească în Marea Britanie vor fi nevoiți să completeze un formular, în situația instituirii carantinei obligatorii pentru toate persoanele venite din afara granițelor. Acesta poate fi găsit accesând link-ul: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk.
Situația actualizată a condițiilor de călătorie în străinătate poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *