Peste drumurile Regiunii Vest cade o ploaie de bani

Aproape 30 de milioane de lei, o zecime din totalul sumei alocate la nivel național, au fost direcționate ieri, printr-o hotărâre adoptată în ședința de guvern, către drumurile județene și comunale din cele patru județe ale Regiunii Vest.

Astfel, rețeaua rutieră zonală din județul Timiș va beneficia suplimentar de 7,2 milioane de lei, cea din Caraș-Severin de 7,4 milioane, cea din Arad de 6,9 milioane, iar cea din Hunedoara de 8,1 milioane.

Spre deosebire de alte operațiuni de acest gen, distribuția sumelor s-a făcut proporțional cu rețelele de drumuri locale din fiecare județ, singura excepție constituind-o județul Ilfov, care, în pofida suprafeței sale foarte reduse (o cincime din cea a Timișului) și a faptului că o mare parte din infrastructura sa rutieră este încadrată în categoria autostrăzilor și drumurilor naționale, primește – cu justificarea faptului că participă la completarea infrastructurii din zona metropolitană a Capitalei – 5,6 milioane de lei.

Repartizarea către fiecare tronson de drum se va face prin hotărâri ale consiliilor județene, după consultarea primarilor, în funcție de lungimea și starea tehnică a drumurilor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Peste drumurile Regiunii Vest cade o ploaie de bani

  1. Despre ce ploaie de bani vorbiți? 6 milioane euro? Ați evidențiat, vreodată, care este contribuția județului Timis la bugetul Statului? Propaganda…

Lasă un răspuns