Peste două săptămâni, încep înscrierile în clasa pregătitoare

scoala 21

În perioada 29 martie – 28 aprilie, părinții vor putea completa  cererile-tip de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, în format online sau la unitatea de învățământ pentru care optează. Potrivit calendarului elaborat de minister, pe 17 martie unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor afișa, la sediu și/sau pe site, arondarea străzilor și planul de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, iar pe 19 martie, școlile vor trebui să publice criteriile specifice de departajare a copiilor.

În intervalul 10-11 mai, va avea loc procesarea, de către Comisia națională, a cererilor de înscriere, și repartizarea copiilor la școala de circumscripție, iar între 11 și 18 mai, procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă instituție educațională decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Pe 20 mai, pe site-urile unităților de învățământ și ale inspectoratelor școlare vor fi afișați candidații înmatriculați și numărul de locuri rămase libere. În perioada 24 – 31 mai, va avea loc a doua etapă a înscrierilor în învățământul primar.

Cererile de înscriere în clasa pregătitoare vor fi transmise, acolo unde este cazul, împreună cu recomandările de înscriere a preșcolarilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021. Evaluarea copiilor din această categorie și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar vor avea loc în intervalul 22 martie – 27 aprilie. Pentru copiii care au frecventat grădinița, recomandarea se obține de la unitatea de învățământ respectivă. Cererea-tip pentru astfel de solicitări poate fi descărcată de pe site-ul inspectoratelor școlare, a școlilor sau a grădinițelor. Pentru copiii care nu au frecventat grădinița sau au revenit din străinătate, cererile de evaluare se depun la Centrul Județean de Resurse și Asistență educațională (CJRAE), instituție pe site-ul căreia va fi afișat modelul de cerere-tip pentru evaluare și care va asigura organizarea programărilor în vederea evaluării și comunicarea acestora către părinți.

sursa foto: cutebabyz.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *