Pentru unii carantina-i bună, pentru PSD Timiș e … roșie!

psd sediu 1

PSD Timiș nu se opune deciziei  de carantinare a Timișoarei. A spus-o excplicit președintele filialei, Alfred Simonis, după care a reiterat-o și senatorul Sebastian Răducanu.  Ambii au invocat autoritatea specialiștilor, cei mai în măsură să impună restricții, Simonis susținând că politicienii care se opun carantinării sunt oameni iresponsabili. Așadar, poziție clară, mesaj categoric, subiect închis.

Acceptăm carantina și ne conformăm regulilor ei: izolare, restricții și deplasare doar pentru urgențe și motive bine întemeiate, conform poziției adoptate de PSD Timiș. Numai că măsura carantinării nu e pentru toți la fel, ci are nuanțe interesante.

Pentru acțiunile PSD Timiș, de exemplu, se pot face excepții și nu mai trebuie să ținem seamă de părerile specialiștilor. În plină carantină, filiala a organizat o conferință de presă, cu prezența fizică a jurnaliștilor, în care s- a vorbit, culmea, de cât de necesară este carantina! Cum poți să-i faci iresponsabili pe alții, în vreme ce tu bifezi acțiuni politice ca și când nu ar exista nici o restricție?

Ce era atât de urgent și întemeiat încât să fie nevoie de o asemenea expunere fizică? Au transmis cei din PSD informații cruciale pentru locuitorii județului (chiar și dacă era așa, existau mijloace electronice de comunicare)? Nu. Dimpotrivă, au comunicat lucruri care se știau la fel bine ca și obligativitatea de a purta mască: că PSD va depune moțiune împotriva ministrului economiei și ca sectorul Horeca are nevoie de sprijin.

Or, dacă astea erau motive de organizat acțiuni urgente, cu prezență fizică, atunci cei care se opun carantinării chiar sunt niște iresponsabili. Exact ca-n  Caragiale: ”Trădare să fie, dacă o cer interesele partidului, dar să știm și noi”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns