Peste 96 la sută dintre copiii din Timiș au fost înscriși în prima etapă în clasa pregătitoare

Prima etapă a înscrierilor elevilor în clasa pregătitoare s-a încheiat. La nivelul județului Timiș, din cele 6.014 locuri alocate au fost ocupate 5.817, cele mai multe solicitări înregistrându-se la școlile gimnaziale 24 și 30 din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Poliţa RCA, obligatorie şi pentru aceste maşini. Noutatea de care toţi şoferii trebuie să ştie

Planul de școlarizare, conceput inițial pe baza numărului de copii cu domiciliul în zonele de circumscripție ale școlilor, va trebuie, însă, reconfigurat la nivelul unor unități de învățământ, datorită numărului mare de rezidenți.

La Școala Gimnazială 24 sunt 49 de familii cu flotant în circumscripția unității de învățământ, la Școala Gimnazială 30 – 134, la Colegiul Național Bănățean – 119, la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” – 89, la Școala Gimnazială Dumbrăvița – 41. Suplimentarea numărului de clase, nevoie apărută ca urmare a aceste situații, va fi analizată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Timiș din două perspective: cea a resursei umane din sistemul de învățământ timișean și cea a infrastructurii școlilor, pentru acest ultim aspect fiind nevoie de implicarea și intervenția primăriei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns