Peste 860.000 de copii din satele românești trăiesc la limita existenței

Peste 860.000 de copii din satele românești trăiesc la limita existenței

Peste 860.000 de copii din satele românești trăiesc la limita existenței.

În România anului 2024, 48% dintre copiii din mediul rural (aproximativ 864.000 de copii) trăiesc în familii în care banii abia ajung de la o lună la alta sau nu ajung nici pentru strictul necesar, atrage atenția World Vision România pe baza datelor culese dintr-un studiu realizat de organizație.

Peste 42% dintre gospodăriile din mediul rural cu copii nu au venituri salariale și depind de venituri din ajutoare sociale, pensii sau surse neregulate de venit.

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care costul standard lunar pentru întreținerea unui copil (în afara cheltuielilor de îngrijire, educaționale și de sănătate), calculat la nivelul eșantionului studiului citat mai sus, este de 595 lei pe lună.

Drept urmare, 38% dintre familiile din rural au fost în situația de a renunța la cumpărarea de îmbrăcăminte și încălțăminte copiilor.

Mulți dintre părinți se confruntă cu dificultăți de a acoperi nevoile de bază ale familiei:  38% dintre gospodăriile cu copii din rural (aproximativ 310.000 de gospodării în care trăiesc 692.000 de copii) au cumpărat alimente pe datorie în ultimul an, 58% dintre gospodării nu au cheltuieli pentru produse cosmetice pentru copii și 29% dintre copii nu folosesc produse de igienă.

Dificultățile financiare ale familiei se reflectă și în parcursul educational al copiilor.

De exemplu, 3 din 10 părinți din comunități marginalizate nu și-au trimis copiii la grădiniță în ultimul an pentru că nu au avut bani pentru hainele necesare copilului.

Aproximativ două treimi dintre copiii de vârstă școlară din mediul rural (62%) sunt implicați în activități lucrative, iar 4 din 10 copii de gimnaziu (41%) nu doresc să meargă la liceu, ci să se angajeze, să lucreze în familie sau să urmeze un curs de calificare.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara demarează plata indemnizațiilor pentru membrii birourilor electorale din cadrul Turului I – Președinție


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *