Peste 70 de timişeni, internaţi de urgenţă în spital

spital 17

Mii de timișeni suferă în această perioadă din cauza infecțiilor virale specifice sezonului rece. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, săptămâna precedentă medicii timișeni au diagnosticat 2.203 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care 71 au necesitat internare într-o unitate sanitară.

De asemenea, au fost înregistrați 275 de pacienți cu pneumonie, din care 49 au fost spitalizați. Nu au fost semnalate cazuri de gripă.

”Raportările se încadrează în valorile așteptate pentru această perioadă. Acestea sunt aproximativ egale față de raportările săptămânii anterioare.

Din prima tranșă de vaccin gripal distribuită pentru vaccinarea personalului medico-sanitar au fost imunizate 730 persoane. În data de 17 octombrie, s-au primit 7.280 de doze de vaccin antigripal, care au fost repartizate medicilor de familie din județul nostru.

În  perioada  21 octombrie – 3 noiembrie, 5.258 de doze au fost administrate persoanelor  considerate grupe la risc”, au trasmis reprezentanții DSP Timiș.

CITEŞTE ŞI: Din ce sunt făcute jeleurile? Pur şi simplu ne otrăvim copiii!

Grupele de populație incluse în programul gratuit de vaccinare antigripală cuprind persoane cu risc crescut de complicații (cele cu vârste peste 65 de ani, cu handicap sau instituționalizate, adulții și copiii cu afecțiuni cronice cardiovasculare, pulmonare, metabolice, renale și cu imunosupresie.

De asemenea, copiii și adolescenții între șase luni și 18 ani cărora li se administrează medicație pe termen lung cu aspirină și care sunt astfel expuși riscului de a dezvolta sindrom Reye în urma unei infecții gripale) și cei care prin natura ocupației, pot transmite gripa celor din categoria cu risc crescut (cadre medicale și personalul auxiliar de la stațiile de salvare și unități sanitare, salariații instituțiilor de ocrotire a copiilor și bătrânilor și cei ai unităților de bolnavi cronici).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns