Peste 500 de elevi și dascăli timișeni, infectați cu COVID-19. Trei directori sunt internați în spital

Peste 500 de elevi și dascăli timișeni, infectați cu COVID-19. Trei directori sunt internați în spital

Din datele transmise Inspectoratului Școlar Județean Timiș, la nivelul județului, reiese că 423 de elevi și 139 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar erau confirmați pozitiv la data de 28 septembrie.

O parte dintre cadrele didactice infectate cu COVID-19, printre care și trei directori, sunt internate în spital. Cazurile de îmbolnăviri în rândul elevilor și al profesorilor a determinat trecerea în online a cursurilor din unele unități de învățământ timișene, conform legislației în vigoare.

Astfel, 334 de clase, respectiv 8.122 de elevi desfășoară activități didactice în sistem online ca urmare a acestor situații. Acestora, li se adaugă aproape 400 de elevi care învață de acasă din cauza circumstanțelor vulnerabile în care se află aceștia sau membrii familiilor lor, fiind scutiți medical de prezența fizică la școală.

CITEȘTE ȘI: Dr. Virgil Musta: „Mulți dintre d-voastră nu realizează încă în ce situație reală ne aflăm și faptul că suntem, din nou, în al 12-lea ceas”

Cele 3.000 de teste pentru elevi distribuite unităților de învățământ din județ, de la începutul acestui an școlar, au fost deja epuizate. La sfârșitul săptămânii trecute, DSP Timiș a solicitat Ministerului Sănătății un stoc de alte 10.000 de teste.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *