Peste 400 de persoane vaccinate în prima zi a celui de-al doilea maraton de vaccinare de la Timișoara

maraton vaccinare
Peste 400 de persoane au fost vaccinate cu serul Pfizer în prima zi a Maratonul vaccinării la centrul de vaccinare organizat de Spitalul Militar Timișoara și situat pe stadionul CFR. „Va așteptăm și astăzi, fără programare, doar cu buletinul. Suntem la datorie, 24 de ore din 24, pâna pe data de 11 mai”, transmit organizatorii.

CITEȘTE ȘI: Peste 200 de amenzi date, în Timiș, celor care nu au purtat masca de protecție sau au încălcat restricțiile de circulație

De ieri, centrele de vaccinare ale spitalelor militare sunt deschise non-stop, timp de o săptămână. La Timișoara, oamenii au venit înainte de startul evenimentului. La ora 08.00 erau deja zeci de persoane care așteptau să se imunizeze doar cu buletinul, fără nicio programare.

La acest centru pot veni și persoanele vaccinate deja cu prima doză Pfizer. Vor fi imunizate după ce vor fi căutate în sistemul informatizat.

Maratonul, care se va întinde pe parcursul întregii săptămâni, se va desfășura inclusiv pe timp de noapte.

Centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara sunt deschise, începând de marţi dimineață, de la ora 08.00, pentru populaţia generală care doreşte să se imunizeze anti-COVID. Oamenii se pot prezenta la orice oră, fără o programare prealabilă.

Ministerul Apărării Naţionale participă la efortul naţional de vaccinare a populaţiei generale împotriva COVID-19 şi, prin Direcţia medicală, a dispus măsuri pentru extinderea programului de funcţionare în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti şi unităţile sanitare militare din ţară care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin„, a informat MApN.

Persoanele vaccinate sunt înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

În perioada următoare, în funcţie de disponibilitatea dozelor de vaccin şi de solicitările pe plan local, şi celelalte 4 spitale militare din reţeaua medicală a MApN vor putea creşte ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Toate informaţiile referitoare la aceste aspecte vor fi comunicate în timp util, la nivel central, precum şi de fiecare unitate sanitară militară în parte, precizează ministerul.

MApN asigură în prezent locuri pentru vaccinarea populaţiei generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaţionalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcţiei medicale a MApN, care acţionează gradual, începând din data de 21 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale, în localităţi izolate sau greu accesibile, la propunerea şi solicitarea Direcţiilor de sănătate publică judeţene, conform instrucţiunilor Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, mai precizează Agerpres.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *