Peste 4.700 de români confirmați cu COVID-19 după ce s-au vaccinat inclusiv cu a doua doză

De la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, în 27 decembrie 2020, și până în 6 iunie, 4.718 persoane vaccinate au fost confirmate cu COVID-19 după ce s-au vaccinat inclusiv cu a doua doză, ceea ce reprezintă 0,1% din total, a declarat marți coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, conform HotNews.ro.

Potrivit acestuia, 23.689 de persoane, ceea ce reprezintă 0,5% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză, au fost confirmate cu COVID.

CITEȘTE ȘI: Video! ​Predică halucinantă la o mânăstire din Neamț. Starețul le-a spus enoriașilor că oamenii vaccinați „vor fi zombi” și se vor „umple de solzi” / Reacția BOR

„După cea de-a doua doză de vaccin, practic, după schema completă de vaccinare, în aceeaşi perioadă de timp, 27 decembrie 2020 – 6 iunie 2021, au fost confirmate cu infecţie 4.718 persoane, reprezentând 0,1% din totalul persoanelor vaccinate cu schemă completă. Mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua doze sau de la finalizarea schemei de vaccinare până la confirmarea infecţiei cu SARS-CoV-2 este de 29 de zile”, a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Ghiță 8 iunie 2021
Același procent este și la nr de îmbolnăviri de la începutul pandemiei (EPIDEMIEI) la nivelul întregii populații din România