Peste 35.000 de timişoreni au cerut demisia Guvernului

miting timisoara

O nouă seară de proteste – a șasea – cu zeci de mii de oameni în stradă se consumă, duminică, la Timișoara, unde „Demisia!” este cea mai puternică scandare, alături de „DNA să vină să vă ia”, „PSD ciuma roşie” şi alte sloganuri deja obişnuite pentru megamanifestaţiile antiguvernamentale din toată ţara.

Platoul din fața Operei s-a umplut din nou până la refuz de manifestanți indignați că guvernul a încercat printr-o mișcare parcă decupată din filmele cu mafioți să facă varză câteva prevederi ale Codului penal și ale celui de procedură penală.

protest timisoara 8Chiar dacă se scurseseră câteva ore de la abrogarea scandaloasei ordonanțe de urgență, timișorenii nu au ridicat piciorul de pe accelerație, pentru că le este foarte greu să mai creadă în buna-credință a celor de la putere, după teatrul prost jucat de liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, unul dintre beneficiarii direcți ai actului normativ cu cântec, dar și de premierul Sorin Grindeanu, nemaivorbind de ministrul justiţiei, Florin Iordache.

Foarte mulţi dintre cei care au ieşit în Piaţa Victoriei nu sunt pasionaţi de politică, neavând, deci, simpatii de-o parte sau de alta a eşichierului, însă modul în care puterea a dat atacul la sistemul de justiţie i-a scos masiv din case.

Este şi cazul lui Oliviu Cornea, care a ieşit să protesteze împreună cu soţia şi fiul.

„Politicienii au furat pe rupte dar, în ceea ce mă priveşte, nu ţin cu tot dinadinsul să-i văd la puşcărie. Să dea banii înapoi şi pot să plece acasă, din partea mea. Ei, însă, nu se mai satură de furat şi vor să se salveze şi de pedeapsă şi să rămână şi cu prada. Am cunoscuţi care spun că e bine că li se măresc salariile şi nu au de ce să iasă la demonstraţie. Nu cred că este bine să gândim aşa.

În primul rând, politicienii nu ne dau nimic de la ei. Sunt tot banii noştri, din care împart câte puţin la popor şi din care fură ei cât pot. L-am adus pe băiatul nostru de 12 ani la miting ca să înveţe de pe acum că este bine să protesteze atunci când lucrurile nu sunt în regulă. dacă acum s-a schimbat ceva, a contribuit şi el cu glasul lui”, ne spune Oliviu Cornea.

Grosul manifestanţilor din centrul Timişoarei îl formează tinerii, printre ei fiind foarte mulţi studenţi. Un participant din această categorie, Mirsad Nicevici, ne povesteşte că a simţit că ia foc atunci când ministrul justiţiei a anunţat, la o oră târzie şi cu mare aroganţă modificările legislaţiei penale.

„Au făcut-o ca nişte mafioţi profesionişti, noaptea. În felul acesta nu se mai poate, corupţia trebuie oprită, pentru că penalii din politică nu mai au nicio jenă” , afirmă tânărul care ne mai mărturiseşte că a protestrat în stradă aproape în fiecare seară.

Trebuie spus că oamenii ieşiţi în stradă la Timişoara – peste 35.000 sunt duminică seară – nu au susţinut nicio secundă opoziţia parlamentară sau pe preşedintele Klaus Iohannis, dar au acumulat o repulsie extraordinară faţă de guvernul PSD-ALDE, considerând că acesta a devenit un pericol pentru statul de drept.

„Deşteaptă-te române, acum ori niciodată”, „Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare” sau „Mitul neputinţei cetăţeneşti a fost spulberat”, se poate citi pe câteva dintre sutele de pancarte afişate de timişoreni.

În propriul oraş, iată, premierului Grindeanu i se cere cu vehemenţă demisia, pentru că oamenii care au ieşit zile la rând în stradă nu-i pot ierta nici nonşalanţa cu care a girat controversata ordonanţă, nici abrogarea ei tardivă şi venită doar ca urmare a celui mai mare protest public din România ultimilor 27 de ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Peste 35.000 de timişoreni au cerut demisia Guvernului

 1. mai bine ati fii iesit la vot, acum este prea tarziu. Trebuie sa respectam votul democratic din 11 dec 2016 si sa lasam guvernul sa-si faca treaba si sa puna in practica programul PSD de guvernare. De maine sa mergem la munca cu totii la joburile noastre daca vrem o Romanie puternica si unita. Sa cream plus valoare, sa platim taxe si sa fim vigilenti .

  1. Corect!! continuarea manifestatiilor ar fi o greseala in momentul acesta: s-a obtinut abrogarea totala a ordonantei, ceea ce este un castig pentru noi toti. Nu e nevoie ca protestele pasnice sa degenereze si sa avem o criza politica majora in tara, nu asta era scopul initial al protestului.

   Vrem o Romanie unita si puternica, hai atunci sa lasam actualul guvern Grindeanu sa-si faca datoria si sa puna in aplicare programul de guvernare.

 2. Citez: „… În propriul oraş, iată, premierului Grindeanu i se cere cu vehemenţă demisia …” – Care PROPRIU ORAS? E oltean din RESITA – care propriul ORAS PUPINCURISTILOR ….

 3. Asigurati-va ca ati inteles corect cum stau lucrurile si apoi comentati.Sa nu ne aflam in vorba de dragul de a da peste nas,pentru ca este in joc situatia noastra a tuturor.
  Este clar ca electoratul nu mai accepta asemenea metode de conducere,indiferent de ce partid ar fi vorba.
  P.S.D. dovedeste ca nici acum nu intelege ce se intampla si de ce.

 4. striga cei platiti si manipulati de sorosisti si iohannisti care vor sa faca un guvern cu betivul ala care dormea in parlament cu drogatul nicusor dan si cu inculta de turcanu–la munca cu voi

 5. Mergeți la munca,lăsați guvernul Grindeanu sa munceasca ,ca atunci și noua ne va fi bine,sau nu doriți salarii și pensii mai mari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *