Peste 2.000 de pacienţi la UPU a Spitalului Judeţean Timișoara în ultimele zece zile. Ce spune doctorul Mihai Grecu

Peste 2.000 de pacienţi la UPU a Spitalului Judeţean Timișoara în ultimele zece zile. Ce spune doctorul Mihai Grecu

Peste 2.000 de pacienţi la UPU a Spitalului Judeţean Timișoara în ultimele zece zile. Ce spune doctorul Mihai Grecu.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara a fost suprasolicitată în perioada sărbătorilor sfârşitului de an.

În perioada cuprinsă între 24 decembrie 2023 şi 2 ianuarie 2024, peste 2.000 de persoane din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara s-au prezentat pentru un consult, dar majoritatea erau pe „zona verde”, adică nu erau în stare gravă.

CITEȘTE ȘI: Județele cu cei mai mulți prosumatori din România. Timișul și Aradul, în Top 3, Caraș-Severin, pe ultimul loc

Şeful Unității de Primiri Urgențe, dr. Mihai Grecu, a afirmat că în acest interval au fost şi 400 de internări, iar frecvenţa solicitărilor a fost de un pacient la patru minute.

E o rată de prezentare cu vreo 30% peste media obișnuită. Există un vârf de prezentări în intervalul 11.00-17.00 și acolo avem pe medie cam un pacient la patru minute. Nu poți un pacient să-l rezolvi în patru minute ca să faci loc pentru următorul, motiv pentru care se adună în așteptare, așteptare care pentru cei care vin la 17.00, 18.00, 19.00, se traduce în ore ca să poată fi preluați”. spune medicul Mihai Grecu, pentru radiotimisoara.

Majoritatea cazurilor au fost viroze respiratorii, dar şi accidente vasculare cerebrale şi infarcturi miocardice.

Șeful UPU a mai adăugat că toate persoanele beneficiază de ajutor, doar că sunt consultate în funcție de gravitatea patologiei cu care se prezintă. Cel puțin o treime dintre pacienții de la urgențe din această perioadă au venit cu simptome de viroză respiratorie.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *