Peste 150 de autovehicule furate, descoperite la punctele de trecere a frontierei din România în 2021. În multe cazuri este vorba despre autoturisme de lux

Peste 150 de autovehicule furate, descoperite la punctele de trecere a frontierei din România în 2021

Peste 150 de autovehicule declarate a fi fost furate au fost descoperite, anul trecut, de către poliţiştii români de frontieră. În cele mai multe situaţii a fost vorba despre autoturisme de lux sau din clasa de mijloc provenite din ţările Europei de vest.

CITEȘTE ȘI: Video: A luat foc Parlamentul din capitala țării care a raportat, prima, varianta Omicron

Potrivit unui comunicat dat publicităţii duminică de Poliţia de Frontieră, în perioada ianuarie – noiembrie 2021 poliţiştii români de frontieră au descoperit 151 autovehicule care se aflau în atenţia autorităţilor sau erau suspecte a fi furate. Este vorba despre 122 autoturisme, 16 microbuze, 5 camioane, un autocar, 4 motociclete şi 3 remorci. Numărul autovehiculelor furate descoperite la graniţă este comparabil cu cel din înregistrat în anul 2020, când 156 autovehicule aflate în atehnţia autorităţilor au fost descoperite la graniţele României.
Statistica realizată în acest an arată că principalele ţări de provenienţă a acestor autovehicule sunt Germania, Italia, Norvegia, Spania, Bulgaria, Franţa dar şi România, cele mai multe maşini depistate fiind din categoria autoturismelor de lux şi de mijloc.nşoferii acestora au declarat, în majoritatea situaţiilor, că nu ştiau că maşinile pe care le conduc sunt furate, ei decarându-se „cumpărători de bună credinţă”.

Au  fost şi situaţii în care şoferi aflaţi la volanul autovehiculelor furate au susţinut că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România fără să ştie că acestea se află în atenţia autorităţilor

„Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Nădlac II (judeţul Arad) şi P.T.F. Petea (judeţul Satu Mare). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Bulgaria, în P.T.F. Calafat şi P.T.F. Giurgiu, precum şi la graniţa cu R. Moldova, unde P.T.F. Albiţa (judeţul Vaslui) are cele mai multe astfel de cazuri.  De asemenea, în perioada de referinţă au fost constatate 160 de infracţiuni, persoanele implicate fiind atât cetăţeni români, cât şi bulgari, spanioli, suedezi,  iranieni, polonezi, turci, ucraineni, moldoveni, unguri, germani şi alţii”, informează Poliţia de Frontieră.

În toate cazurile depistate, pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontieră, până la finalizarea anchetelor.
Pentru identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor reclamate ca fiind furate în străinătate, sub supravegherea directă a unităţilor de parchet competente, poliţiştii de frontieră au colaborat cu structurile similare din statele membre UE, realizând un schimb operativ de date şi informaţii, prin intermediul Punctelor şi Centrelor de Contact de la frontieră.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *