Peste 13 milioane de euro, contractate în martie de IMM-uri din Regiunea Vest

Peste 13 milioane de euro, contractate în martie de IMM-uri din Regiunea Vest

Peste 13 milioane de euro, bani nerambursabili, reprezintă suma totală pe care au contractat-o în luna martie 27 de întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din vestul țării, prin Programul Operațional Regional (Regio-POR). Proiectele presupun investiții cu o valoare nerambursabilă de 65,39 milioane lei, respectiv 13,29 milioane euro, derulate în diferite domenii: construcții, comunicații, sănătate, turism, industria prelucrătoare, activități recreative și altele.

IMM-urile vor beneficia de fonduri europene pentru dezvoltare, extindere, modernizare și achiziția de echipamente și linii de producție. Zece contracte au ca beneficiare IMM-uri din Timiș, opt se vor implementa în județul Arad, șapte în Hunedoara și două în Caraș-Severin.

Opt din cele 27 de proiecte, având o valoare nerambursabilă de 6,07 milioane de lei, au fost contractate în cadrul priorității de investiții 2.1.A – microîntreprinderi, iar celelalte 19, totalizând o valoare nerambursabilă de 59,32 milioane lei, au fost semnate în cadrul priorității de investiții 2.2, dedicată întreprinderilor mici și mijlocii.

”La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Axei Prioritare 2, prioritatea de Investiții  2.1.A – microîntreprinderi (apelurile 1 și 2) au fost semnate până în prezent 332 de contracte de finanțare pentru acordarea de ajutoare de minimis microîntreprinderilor, a căror valoare nerambursabilă este de 246,49 milioane de lei, respectiv 50,09 milioane de euro. În cadrul priorității de investiții PI 2.2 – IMM (apelurile 1 și 2) au fost contractate 115 proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 315,48 milioane de lei, respectiv 64,11 milioane de euro. Vă reamintim că Regiunea Vest beneficiază de o alocare financiară de 643,65 milioane euro prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Până în prezent, la nivelul Regiunii Vest au fost contractate 827 de proiecte, în valoare totală de 1,39 miliarde euro, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 1,10 miliarde euro. Gradul actual de contractare a proiectelor este de 171 la sută, raportat la alocarea regiunii”, precizează Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Situaţia actualizată a proiectelor depuse și contractate în regiune poate fi consultată pe site-ul ADR Vest, https://adrvest.ro.

Pentru informaţii suplimentare, agenția poate fi contactată la nr. tel. 0256.491.923, e-mail: [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *