Peste 100 de migranți care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria au fost prinși la frontiera din vestul țării

Peste 100 de migranți care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria au fost prinși la frontiera din vestul țării

Peste 100 de migranți care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria au fost prinși la frontiera din vestul țării

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat 116 cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci mijloace de transport, respectiv pe la ,,zona verde”.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni turci, un bulgar și un român, aflați la volanul a două ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și a două autoutilitare înmatriculate în Cehia și România.

Șoferii transportau mobilă, ambalaje, catalizatoare și varză pentru diferite societăți comerciale din Slovacia, Ungaria, Austria și Italia.

CITEȘTE ȘI: Vârstnică tâlhărită de o femeie, la Timișoara. Autoarea faptei a fost prinsă de un martor

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 80 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state afro-asiatice (Algeria, Bangladesh, Sri Lanka, India, Pakistan, Afganistan, Nepal, Siria și Etiopia), cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani, intrați legal în România în baza documentelor personale.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, polițiștii de frontieră au efectuat controlul asupra unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, condus de un cetățean turc.

În urma controlului, au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 26 de persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Eritreea, Bangladesh și Siria, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.

În această dimineață, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în cadrul acţiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, au observat, în apropierea liniei de frontieră, un grup de persoane care se deplasa pe jos pe direcția statului vecin.

Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, cei în cauză au fost conduși la sediul instituţiei pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba de zece persoane din Pakistan, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka și India, cu vârste cuprinse între 19 și 37 de ani, intrați legal în țara noastră.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *