Peste 100 de bancnote contrafăcute, euro şi dolari, descoperite de poliţişti

Peste 175 de milioane de euro pentru Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și patru județe din Ungaria

Peste 100 de bancnote contrafăcute, euro şi dolari, au fost descoperite şi scoase din circulaţie de poliţişti, în urma unei percheziţii domiciliare. Bancnotele, comandate de pe un site ilegal, au fost apoi puse în circulație de un bărbat din Odorheiul Secuiesc.

CITEȘTE ȘI: Polițist din Timiș, înjunghiat în misiune după ce a încercat să potolească un scandal

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), în cursul zilei de joi, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, cu sprijinul IPJ Harghita, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, au efectuat mai multe investigaţii pe linie de falsificare de monede, dar şi o percheziţie domiciliară, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în urma căreia au fost descoperite şi scoase din circulaţie 116 bancnote contrafăcute (respectiv 3 bancnote de 50 de euro, 13 de 100 de euro, 13 bancnote de 200 de euro şi 87 bancnote de 100 de dolari).

Cercetările efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate arată că, în cursul lunii mai 2019, un bărbat de 46 de ani din Odorheiu Secuiesc ar fi comandat, de pe un site, mai multe astfel de bancnote pe care, ulterior, le-ar fi oferit altor persoane.

„Astfel, în cursul lunii iunie, i-ar fi oferit unui bărbat, de 32 de ani, mai multe bancnote în euro contrafăcute, iar una dintre acestea i-ar fi fost oferită unui tânăr de 21 de ani. Tânărul ar fi încercat, luna trecută, să o plaseze angajatului unei benzinării, însă acesta a observat că este contrafăcută şi a sesizat poliţia”, se precizează în comunicatul IGPR.

Bărbatul de 46 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei să fie prezentat Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

sursa: agerpress.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *