Peste 100.000 de certificate digitale Covid au fost emise în doar câteva ore

Cei fără certificat verde vor avea contractele de muncă suspendate, fără plata salariului. Forma finală a proiectului PSD privind certificatul COVID

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a emis, în primele ore de la lansarea platformei, peste 100.000 de certificate digitale UE privind Covid, dintre care aproape 80.000 de certificate de vaccinare, a anunțat purtătorul de cuvânt al STS.

CITEȘTE ȘI: Gheorghiță face apel pentru vaccinare: Un caz Delta generează alte 7. Trecerea prin boală nu protejează suficient în fața noii tulpini

„A fot înregistrată o cerere foarte mare de generare a certificatelor, mai ales de la momentul lansării. Platforma a fost lansată la ora 8.10, iar acum sunt peste 100.000 de certificate generate. Practic după două ore de la lansare, la ora 10.10 am avut aproape 80.000 de certificate de vaccinare emise”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al STS, locotenent-colonel Cătălin Chirca.

Potrivit sursei citate, au fost emise peste 2.200 de certificate de testare și 2.100 de certificate de recuperare.

Portalul https://certificat-covid.gov.ro a fost lansat joi, 1 iulie, pe această platformă „cetățenii români sau străini își pot genera certificatele digitale UE privind COVID”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns