Peste 1.000 de copii cu rujeolă în judeţul Timiș

Restricţiile din pandemie ar fi cauza creșterii numărului de cazuri de hepatită acută la copiii mici

Județul Timiș ocupă locul întâi în țară atât în ceea ce privește incidența cazurilor de rujeolă, cât și numărul deceselor. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Trasmisibile, în ultima săptămână a fost confirmat diagnosticul pentru încă 85 de persoane, cumulând un total de 1.051 (peste 18 la sută din cazurile înregistrate la nivel național) în ultimele zece luni.

De asemenea, o treime dintre tragediile cauzate de această suferință au vizat familii timișene. ”În prezent, sunt internați 25 de copii bolnavi. Dintre aceștia, trei frați cu vârste între doi și nouă ani pe lângă diagnosticul de rujeolă, sunt suspecți și de TBC, afecțiune care scade imunitatea organismului.

De regulă, infecțiile virale, cum e rujeola, sunt influențate negativ de obezitate și diabet”, a declarat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.

Potrivit acestuia, rujeola nu este singura afecțiune care amenință sănătatea micuților timișeni. ”Am primit o adresă de la Direcția de Sănătate Publică Timiș că a fost prelungită starea de urgență epidemiologică pentru poliomielită. Astfel, toți cei care călătoresc înspre și dinspre Ucraina și țări din Asia și africa trebuie să fie vaccinați împotriva acestei boli.

De asemenea, medicii spitalului trebuie să supravecheze atent toate cazurile de enteroviroze, pentru că și poliomielita este dată de un enterovirus. În ccazul vreunei suspiciuni, suntem pregătiți să aplicăm protocolul stabilit”, a adăugat Virgil Musta.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns