Pesediştii din Consiliul Local s-au abţinut de la votarea bugetului Timişoarei

consilieri timisoara 1

Grupul PSD din Consiliul Local Municipal (CLM) Timişoara a decis să se abţină de la votarea bugetului municipal, invocând atât graba cu care a fost introdus proiectul pe ordinea de zi a plenului de ieri, cât şi cheltuieli nesăbuite pe care acesta le-ar conţine.

„În ultimii șapte ani, activitatea Consiliului Local s-a degradat continuu. Grupul de consilieri PSD a votat, în ultimele două mandate, 97-98 la sută dintre proiectele de hotărâri. În schimb, am primit jigniri, sfidare și dispreț din partea primarului Nicolae Robu”, a afirmat Daniel Idolu, liderul grupului de nouă consilieri ai PSD din CLM Timișoara, în deschiderea conferinței de presă pe care a susținut-o marţi, împreună cu Andra Bloțiu, consilieră aflată la primul mandat.

Din punctul de vedere al pesediștilor, bugetul conține numeroase investiții necesare, mai ele în educație și unitățile medicale, însă și cheltuieli care fie nu sunt prioritare, fie sunt de-a dreptul inoportune. Suma totală de aproape 20,5 milioane de lei, prevăzută doar pentru studii de fezabilitate, inclusiv pentru investiții care nu se vor realiza niciodată – de pildă, după întocmirea unui studiu pentru metrou în Timişoara, acum în buget e prevăzut încă unul, de trei ori mai scump – constituie unul dintre motivele pentru care grupul PSD s-a abținut de la vot.

O altă cheltuială pe care pesediştii o consideră neproductivă este suma de 500.000 de lei, prevăzută pentru montarea de camere video în zonele depozitelor clandestine de gunoi.

Picătura care a umplut paharul a fost, însă, graba mare cu care proiectul de buget a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de marţi. Practic, după cum susține Idolu, consilierilor li s-a transmis oficial că vor avea pe ordinea de zi votarea bugetului abia luni, adică în preziua şedinţei de Consiliu Local.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Pesediştii din Consiliul Local s-au abţinut de la votarea bugetului Timişoarei

 1. In tarile civilizate bugetul se da in studiu opozitiei cu cateva saptamani inainte, se discuta si se negociaza cheltuielile pentru care exista disensiuni, apoi votarea merge fara probleme.

 2. In februarie, dupa ce au intarziat 4 luni, psdeii urlau la PRESDINTELE Romaniei ca nu le promulga simulacrul national!
  Acum nu mai e nicio …. graba?

 3. Exact asa cum fac ei in Parlament!
  Pe repede inainte!
  Decizii cruciale pentru .. tara se iau la foc automat!

  Vezi chiar situatia de ieri cu gunoierii trimisi la CCR!

  Acum de sunt nemultumiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *