Persoanele cu grupa de sânge care ar putea avea un risc mai scăzut de infectare și de forme severe de Covid-19

test coronavirus 2
Oamenii cu grupa de sânge 0 ar putea fi mai puțin vulnerabili la Covid-19 și ar prezenta un risc mai scăzut de a face forme severe, potrivit unor studii publicate miercuri. Cu toate acestea, experții spun că este nevoie de continuarea cercetărilor, relatează CNN.

Motivul acestei legături nu este clar și specialiștii subliniază că este nevoie de mai multă cercetare pentru a spune care sunt implicații, dacă există, pentru pacienți.
Un studiu danez a descoperit că dintre 7.422 de oameni testați pozitiv, doar 38,4% aveau grupa 0, deși, dintr-un grup de 2,2 milioane de oameni care nu au fost testați, această grupă de sânge este prezentă la 41,7% din populație, conform hotnews.ro.
Prin contrast, 44,4% dintre oamenii cu grupa A au fost testați pozitiv, în timp ce 42,2% din populația daneză are această grupă.
Într-un alt studiu, cercetătorii din Canada au descoperit că din 95 de pacienți grav bolnavi cu Covid-19, cei cu tipurile de sânge A și AB reprezentau 84% dintre cei care au avut nevoie de ventilație mecanică spre deosebire de pacienții cu grupele de sânge 0 sau B, care a fost de 61%.
Studiul canadian a descoperit de asemenea că cei cu grupele A sau AB au stat mai mult timp la terapie intensivă, o medie de 13,5 zile, comparativ cu cei cu grupele 0 sau B, care au stat în medie la terapie intensivă 9 zile.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns