Disperare în industria muzicală. Artiștii timișeni amenință cu forme extreme de manifestare

liliana todea 3

E panică mare în industria muzicală. Sistarea evenimentelor afectează tot mai mult veniturile artiștilor, care au ajuns în situații-limită. Din cauza disperării, unii amenință chiar cu forme extreme.

”Ne forțați….Ne forțați rău.. Ne forțați să ducem toate evenimentele în zona ilegală … în locații pe care nu le știți! O să ne ascundem, o să ne organizăm, o să fim din ce în ce mai buni, o să facem cumva să supraviețuim, pentru  că trebuie să ne hrănim familiile. Iar voi nu o să primiți nici un ban, nici o taxă. Și oamenii vor veni, vor dansa, vor râde, vor bea în continuare și nu o să-i  opriți voi, nemernicilor!”, este postarea făcută de solista Liliana Todea.

La rândul său, Mihăiță Ardelean, președintele unei asociații culturale care se ocupă de organizarea de evenimente și de promovarea tinerelor talente, spune că situația a devenit extrem de gravă și că autoritățile trebuie să vină în sprijinul industriei muzicale, pentru ca lucrurile să nu ia o turnură dramatică.

”Pandemia a pus la pământ aproape toată industria muzicală, de la soliști și instrumentiști până la funcționarii muzicali și casele de discuri. În România există peste 10.000 de persoane care trăiesc din această activitate și care acum trec prin momente critice. Nu toți artiștii fac parte din camarila angajată pe la consilii județene și pe la primării, unde au salarii frumoase și nu resimt efectele crizei sanitare.

Sunt foarte mulți care trăiesc doar din prestația artistică și care trec acum prin clipe foarte grele. S-au împrumutat, nu mai au bani pentru cheltuielile curente și e clar că nu se poate continua în ritmul acesta. Facem un apel către autorități pentru a găsi o modalitate de ajutorare a acestor categorii de persoane, care nu pot fi lăsate la voia întâmplării. Și artiștii sunt oameni și trebuie ajutați”, a declarat Mihăiță Ardelean.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Disperare în industria muzicală. Artiștii timișeni amenință cu forme extreme de manifestare

  1. Dacă nu ne lăsați sa muncim atunci ce vreți dragi guvernatori sa mergem sa dam la lume în cap pe strada, sa ne apucam de furat sau la Dumnezeu vreți sa se ajungă. Nu toți ne permitem luxul vostru de bugetari doar sa stam și sa primim bani!

Lasă un răspuns