Pericolul vine de sus. Ce riscă pietonii care trec pe două străzi centrale din Timișoara. Video

Pietonii care trec fără grijă pe lângă o clădire nu demult renovată, situată în plin centrul Timișoarei, nu se gândesc nicio clipă că-și pun viața în pericol. Puțini dintre ei ridică ochii spre acoperișul imobilului. Cei care o fac, se înspăimântă. Aproape întreaga coamă de la îmbinarea dintre cele două laturi ale acestuia a fost desprinsă de vânt, iar bucăți din ea pot cădea oricând în stradă.

Este vorba despre imobilul care adăpostește Clinica de Radiologie din cadrul Spitalului Municipal Timișoara. Una dintre furtunile care au lovit Timișoara în ultima vreme a avariat atât acoperișul laturii de pe strada Sf. Ioan, cât și cel dinspre pietonala Mărășești.

Imobilul este pe lista monumentelor istorice clasa A, fiind construit între anii 1754 și 1757. Clădirea a avut parte de reparații ample în secolul trecut, iar între anii 2005-2010 si 2012-2013 a fost reabilitată. Atunci au fost refăcute fațadele și acoperișul. Acum însă, dacă nu se iau măsuri urgente de îndepărtare a elementelor desprinse din coama acoperișului, oricând se poate întâmpla o nenorocire.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.