Pericolul vine de sus. Ce riscă pietonii care trec pe două străzi centrale din Timișoara. Video

acoperis pericol 1

Pietonii care trec fără grijă pe lângă o clădire nu demult renovată, situată în plin centrul Timișoarei, nu se gândesc nicio clipă că-și pun viața în pericol. Puțini dintre ei ridică ochii spre acoperișul imobilului. Cei care o fac, se înspăimântă. Aproape întreaga coamă de la îmbinarea dintre cele două laturi ale acestuia a fost desprinsă de vânt, iar bucăți din ea pot cădea oricând în stradă.

acoperis pericol 2

Este vorba despre imobilul care adăpostește Clinica de Radiologie din cadrul Spitalului Municipal Timișoara. Una dintre furtunile care au lovit Timișoara în ultima vreme a avariat atât acoperișul laturii de pe strada Sf. Ioan, cât și cel dinspre pietonala Mărășești.

acoperis pericol 3

Imobilul este pe lista monumentelor istorice clasa A, fiind construit între anii 1754 și 1757. Clădirea a avut parte de reparații ample în secolul trecut, iar între anii 2005-2010 si 2012-2013 a fost reabilitată. Atunci au fost refăcute fațadele și acoperișul. Acum însă, dacă nu se iau măsuri urgente de îndepărtare a elementelor desprinse din coama acoperișului, oricând se poate întâmpla o nenorocire.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns