Liber la „pândă”! Poliţia poate folosi, din nou, radarele din maşini neinscripţionate

radar 9

Curtea Constituțională a dat voie din nou Poliției Rutiere să folosească radarele din mașini neinscripționate și care nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Judecătorii au respins, pentru a doua oară, modificarea Codului rutier prin care Poliției îi era interzis să utilizeze dispozitivele de măsurare a vitezei din autovehicule care nu au înscrisurile Poliției și nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Modificările Codului Rutier declarate neconstituționale:

– (3) Constatarea contravenţiilor cu privire la faptele care încalcă dispoziţiile privind limitele de viteză se face numai cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate sau a mijloacelor tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

– (4) Dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive, de către poliţişti care nu poartă uniforme, cu înscrisuri şi însemne distinctive, conform alin. (l) şi care nu sunt amplasate în locuri vizibile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Liber la „pândă”! Poliţia poate folosi, din nou, radarele din maşini neinscripţionate

  1. Foarte bine! Poate va scadea numarul tim pitilor care calca prea mult pedala de acceleratie. Legea ar trebui sa vina la pachet cu inasprirea pedepsei in cazul depasirii vitezei legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *