Pericolul tăcut. Podurile problemă din Banat

Pericolul tăcut. Podurile problemă din Banat

Pericolul tăcut. Podurile problemă din Banat.

Podul din județul Neamț care s-a prăbușit la doar opt luni de la inaugurare readuce în atenție și situația celor din Caraș Severin unde locuitorii sunt nevoiți să găsească singuri soluții.

Spre exemplu, de peste doi ani, podul de la intrarea în comuna Slatina Timiş este impropriu circulaţiei rutiere, fiind avariat. Locuitorii aşteaptă refacerea acestuia, iar în prezent accesul în localitatea Slatina Timiş se face pe podul ridicat de administraţia locală cu fonduri proprii, spune primarul Gheorghe Roma.

CITEȘTE ȘI: Premierul Ciucă a anunțat data încărcării voucherelor sociale. Aproape 3 milioane de persoane vor beneficia de aceste vouchere o dată la două luni 

La Dognecea, alt pod cu probleme oarecum similare. ,,Aici, banii pentru refacere au fost primiţi de la Guvernul României pe calamităţi încă din luna mai 2021, dar pe undeva lucrurile s-au împotmolit,, declară primarul Remus Rof. „Dacă podul de la Dognecea se va prăbuşi se pune în pericol legătura cu satele Calina şi Secăşeni şi chiar cu o parte din interiorul comunei”, spune Remus Rof. În luna mai, podul din Berzovia, aflat în stare avansată de degradare a fost închis circulaţiei rutierei, cetăţenii din zonă fiind nevoiți să facă un ocol de 9 kilometri, pe un drum pietruit.

Circulaţia rutieră pe DJ572, în zona podului din intravilanul comunei Berzovia a fost reluată o săptămână mai târziu, după ce a fost o soluţie temporară de reparaţie astfel încât în perioada licitaţiei pentru construirea unui nou pod, să nu fie necesară închiderea traficului pe acest drum.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca a precizat atunci că podul a fost scos la licitație de trei ori, dar nu s-a prezentat nimeni pentru că banii alocați de Guvern sunt prea puţini pentru efectuarea lucrărilor.

radioresita


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Pericolul tăcut. Podurile problemă din Banat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *