PERICOL de toxiinfecţie alimentară, atrag atenţia medicii timişoreni! La ce să aveţi grijă

carne tocata 1

Carne tocată de vită și carcasele de oaie infestate cu bacteria E.coli au fost depistate de inspectorii sanitar veterinari și în județul Timiș. Produsele care pun în pericol sănătatea consumatorilor au fost găsite într-un un supermarket și la un abator, în urma unui control derulat pe plan național pentru determinarea prevalenţei Escherichia coli (E. coli) verotoxigenă.

”Această bacterie dă toxiinfecții alimentare cu evoluție severă, respectiv septicemie, insuficiență renală, insuficiență multiplă de organe. În spital, tot timpul avem în tratament cazuri de toxiinfecții alimentare, cel mai frecvent cu bacteria Salmonella, mai rar cu E. coli”, a precizat medicul timișorean Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.

Timișul, pe primul loc din țară

Potrivit Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, bacteria E. coli a fost descoperită în 69 de probe prelevate din carne şi produse provenind de la ovine şi bovine din 23 de judeţe plus Capitala.

Potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în cadrul unui control au fost prelevate şi analizate aproape 1.500 de probe din carnea şi produsele provenind de la ovine, bovine și pasări, precum și la cele din lapte de vacă.

Echipele de inspectori sanitari veterinari au efectuat controale în abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte din întreaga țară, iar în 69 de cazuri a fost identificată bacteria E. coli.

Cele mai multe situaţii au fost identificate în judeţul Timiş, fiind depistată E. coli în carcase de ovine din abator şi într-un produs din carne tocată de vită aflat într-un supermarket. Totodată, în județul Caraș-Severin a fost găsită pastă de mici infestată într-un supermarket, dar și într-un restaurant.

Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene au efectuat controale oficiale la unităţile în care s-a depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus distrugerea preparatelor periculoase.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *