Percheziții de amploare în trei județe, inclusiv în Timiș, în dosarul vaccinărilor „la chiuvetă”

Descinderi în Arad. S-au folosit documente falsificate pentru câștigarea unui contract de deszăpezire

Oamenii legii au intrat pe firul rețelelor care asigură certificatele de vaccinare false. Mascații au descins la șase adrese din Timiș, Mehedinți și Gorj. Totul a început după ce mai multe persoane infectate cu virusul Sars-CoV-2  s-au prezentat în stare gravă la spital. Au recunoscut că, deși figurau ca vaccinate, de fapt nu se imunizaseră.

CITEȘTE ȘI: E prăpăd la rețelele de apă caldă și căldură din Timișoara. Noi probleme

Acum au avut loc șase percheziții domiciliare, iar oamenii legii pun în aplicare opt mandate de aducere.  Printre cei ridicați în această dimineață se numără și un medic din județul Mehedinți. Acesta este suspectat ca i-a înscris pe doritori în registrul european de vaccinare, fără ca aceștia să fi fost imunizați. Dozele de vaccin erau aruncate, în loc să le fie administrate oamenilor.

În vizorul anchetatorilor sunt și  persoane suspectate că îi aduceau medicului clienți doritori de false vaccinari.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul I.P.J Timiș, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Mehedinti și I.P.J. Gorj,pun  în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară.

În dosar, se efectuează cercetări cu privire la infracțiunile de fals intelectual, uz de fals, fals informatic și zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că mai multe persoane s-au prezentat pentru a fi internate la spital cu simptomatologie gravă de infectare cu virusul Sars CoV 2 și au prezentat la internare certificate de vaccinare anti-covid, pentru care există suspiciunea că ar fi false. Ulterior executării perchezițiilor, vor fi puse în executare 8 mandate de aducere”, au precizat reprezentanții IPJ Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *