Pensionarii timișeni se revoltă

pensionari 2

Anunțul premierului Ludovic Orban referitor la imposibilitatea creșterii pensiilor cu 40 la sută, începând din 1 septembrie, a provocat un val de reacții din partea celor afectați de această măsură care ar fi trebuit să se afle în grafic. În urma sesizărilor venite din partea unui număr tot mai mare de persoane, s-a hotărât luarea unor măsuri concrete, în semn de protest față de intențiile guvernanților.

CITEȘTE ȘI: Cât costă o vacanță în România după pandemie. Care sunt prețurile pe litoral și la munte

Astfel, în fiecare județ se vor strânge semnături pentru respectarea Legii pensiilor nr. 127 din 2019.

”Legea trebuie respectată, așa cum a fost ea votată de parlament și promulgată de președintele României, fără modificare sau ordonanțe de urgență. Totul trebuie să fie foarte clar Îi mulțumim domnului premier Ludovic Orban pentru atenția acordată în legătură cu majorarea pensiilor”, a declarat cu ironie Silvia Petre, reprezentanta pensionarilor timișeni.

Conform premierului, majorarea pensiilor este luată în calcul, însă este nevoie de mai mulți factori pentru ca legea să fie aplicată: ”Urmărim să creștem pensiile, obiectivul nostru este în schimb să creștem pensiile cu cât putem. Lucrul ăsta o să-l constatăm în primele șase luni în raportul semestrial, ținând cont de prognozele de evoluție economică din Europa. Degeaba mărești pensiile dacă după aia nu poți să le plătești. Putem să facem și noi ca PSD, spunem că mărim, dar dăm drumul la inflație și raportăm că am mărit pe hârtie, dar de fapt, când stai să constați poți să cumperi mai puțin decât puteai înainte de presupusa creștere a pensiilor. Povestea cu 40 la sută ar fi fost dificilă și în condiții de normalitate economică. Dacă un partid politic ar merge în Germania și ar promite că va crește salariile, partidul nu ar lua voturile, pentru că nimeni nu l-ar crede. Toate pensiile se fac din veniturile pe care le încasează fie fondul de pensii, fie provin din subvențiile care se dau tot din taxe și impozite plătite de cetățeni. Este o castană fierbinte pregătită de PSD, pentru ca în cazul în care vor pierde puterea, să aibă cu ce să revină. Vom crește pensiile, dar cu cât ne vom permite”.

Tabelele cu semnături vor fi transmise la Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice din București.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Pensionarii timișeni se revoltă

    1. …de ce nu le’au dat PSD’ul anul trecut ?…eu ma intreb e vreunul care are habar de economie dintre pensionarii aia? …si la anul de unde o sa ia bani ?!

  1. la pensionari nu mai sunt bani dar lin ianuarie la parlamentari au fost bani pt,pensii speciale au fost bani si pt.bugetari la fel.De asemenea nici ianuarie nu s -a marit pensia in,fc. de inflatie dar toate chltuielile sau marit mult.

  2. DESTEPTII PROMIT SI PROSTII TRAG NADEJDE.. SA RENUNTE LA PENSIILE SPECIALE, SA CREASCA PENSIILE MICI CU 40% SI SA IMPOZITEZE PENSIILE MAI MARI DE 4000 DE LEI. SOLUTIA CORECTA.

  3. Opensie care nu a fost prin cotributivitate s a pensionat cu salariul pe ultimele 3 luni s au 5 ani cu pensia de 5000 lei marita cu 40 la suta ia 2000lei cit ia un pensionar care a lucrat 40 de munca cu cotributivitate CEIcu pensie de la1000 lei la2000lei prin cotributivitate sa calculat pensia dupa salariul din cartea de munca nu s a adaugat sporuri santier sef echipa izolare orele suplimentare pentru care sa platitit toate darile la stat SURSA DE VENITURI PENTRU PENSII 1taierea suventiilor partidelor 2reducerea bugetarilor 3 REDUCEREA PARLAMENTARILOR LA 300 4inpozitarea toate pensiile care nu au contributivitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *