Pensionar atacat de un câine în Parcul Poporului

Dacă o mare parte dintre câinii vagabonzi au dispărut de ceva vreme de pe străzile Timișoarei, în schimb, destui concetățeni continuă să-și scoată patrupedele la plimbare fără lesă și fără botniță. Aceștia pot fi întâlniți, în special, prin parcuri, dar și pe trotuare, iar când apropierea câinelui îți dă fiori, proprietarul te liniștește prompt: „Nu vă fie frică, nu mușcă…”.

Zilele trecute, un septuagenar din Timișoara, aflat la plimbare prin Parcul Poporului (cel în care se afla și fostul cinematograf Parc), n-a mai apucat să primească nici un mesaj încurajator de genul celui de mai sus, trezindu-se pur și simplu că un câine ieșit din raza vizuală a stăpânei sare pe el, îl mușcă și îl trântește la pământ. După ce s-a dezmeticit, proprietara animalului l-a desprins pe agresor de victima sa. Din păcate, deși bătrânul sângera și se afla întins pe jos, „doamna” nu i-a adresat nici un cuvânt și nu l-a ajutat să se ridice, luându-și pur și simplu javra şi tălpășița…
atacat-caini1

Rănit la genunchiul stâng de colții animalului, zgâriat serios pe genunchiul drept și cu zdrelituri în podul palmelor rezultate în urma căzăturii, pensionarul în vârstă de 72 de ani a ajuns la Spitalul Județean, unde a primit un vaccin antetanos, după care s-a întors acasă, dumnealui locuind în vecinătatea parcului respectiv. Fiind un obișnuit, deci, al Parcului Poporului, omul ne-a povestit că proprietarii de câini își plimbă adesea patrupedele pe-acolo, de cele mai multe ori fără lesă și fără botniță. Evident, dacă nu se sinchisesc să-și țină câinii legați, respectivii „iubitori ai animalelor” nici nu se obosesc să curețe urmele lăsate de patrupede, parcul căpătând un aspect insalubru și din această cauză.

Focar de infecție în jurul „cascadei”

parcul-poporuluiDincolo, însă, de mizeria rezultată în urma trecerii câinilor prin parc, resturile și gunoaiele aruncate de cei aflați în tranzit prin zonă sau de cei care își petrec ore întregi acolo contribuie decisiv la aspectul insalubru de care spuneam mai sus.

În special zona înălțată a cascadei amenajate în partea de parc dinspre sediul Colterm s-a transformat într-un focar de infecție. Peturi, ambalaje, chiștoace de țigări, excremente și alte gunoaie întregesc un tablou sinistru, care se vede cu ochiul liber că n-a mai fost tulburat de multă vreme de acțiunea angajaților Retim sau ai firmelor plătite de primărie pentru îngrijirea spațiilor verzi.

Da, e adevărat că omul sfințește locul, iar zona aia arată în halul ăla pentru că există printre cetățenii Timișoarei și specimene care încă n-au aflat că s-a inventat coșul de gunoi, dar, la fel de adevărat e și că implicarea administratorilor orașului, cei cu îndatoriri specifice în acest sens, lasă de dorit…

parcul-poporului1

parcul-poporului2

parcul-poporului3

parcul-poporului4

parcul-poporului5


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “Pensionar atacat de un câine în Parcul Poporului

  1. Politia locala nu calca cu saptamanile in acest parc. Cei din complex dupa ce parcurg cateva sute de metri pe aleea dintre camine intra intr-un camin sa se tolaneasca pe canapelele din holul de la intrare ca doar sunt obositi! Vorba lui Base adaptata situatiei: banii dumneavoastra sunt pentru plata politistilor care dorm la umbra … canapelei

  2. Vaccin antirabic nu antitetanos este pentu altceva in toate zonele sunt tineri care-si plimba animalele de lupta fara lesa si botnita aviz politiei locale daca citeste acest articol!!!

Lasă un răspuns