Pensiile vor fi recalculate. Raluca Turcan vrea să angajeze o mie de persoane pentru acest proces. Avem 4.9 milioane de pensionari

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a explicat că actualul guvern dorește să majoreze pensiile românilor, dar nu cu 40%, iar ca soluție pentru perioada următoare spune că a fost identificată recalcularea tuturor pensiilor. Iar că acest proces să reușească într-un timp rezonabil va fi nevoie de angajarea a 1.000 de persoane în casele de pensii.
Raluca Turcan a anunțat că zilele următoare va emite un ordin privind recalcularea tuturor pensiilor, proces estimat a dura un an și jumătate, conform observatornews.ro.

“Pe legea 263 noi de fiecare dată am spus că putem să majorăm pensiile. Cu 40% nu, dar putem să creştem punctul de pensie, aşa cum am şi făcut-o. (…) Ideea unei majorări de pensii este ca ea să conducă şi la creşterea puterii de cumpărare, nu la scăderea puterii de cumpărare, sărăcirea oamenilor şi explozia tuturor preţurilor.

Anul acesta planul este următorul, pentru că vreau să lăsăm orice logică politică la o parte şi să le spunem oamenilor cum stau lucrurile: începem procesul de recalculare a pensiilor. În zilele următoare voi emite un ordin prin care se evaluează toate dosarele de pensie, astfel încât ele să fie pregătite ca pe o nouă lege a pensiilor, bazată pe contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, să putem ajunge, sper eu în maxim un an şi jumătate, la o recalculare a tuturor pensiilor în România”, a declarat Raluca Turcan la B1, conform news.ro.

Aproape 5 milioane de pensionari în România

Raluca Turcan a menţionat că în cadrul acestui proces etapizat, autoritățile vor “privi” și către pensiile speciale. Ministrul a explicat că există în România 4,9 milioane de dosare de pensii în plată, iar 200.000 de dosare intră lunar în plată.

Continuarea pe observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Pensiile vor fi recalculate. Raluca Turcan vrea să angajeze o mie de persoane pentru acest proces. Avem 4.9 milioane de pensionari

  1. Din nou, angajari. Alte polite de platit. Numai ce spuneati ca vreti sa faceti reduceri de personal in administratie. Vreti sa indepartati clientela PSD-ista si s-o angajati pe cea PNL-ista. Vai de tarisoara noastra!

  2. Ce putini au ramas! Si tot fara demnitatea si fericirea meritata unei vieti inchinate familiei, unui singur loc de munca, statului si tarii!

    ps. Rupeti si din carnea vie celor care stau impotriva demnitatii si fericirii batranului roman!

  3. Cand lucram se dadeau prime de Craciun si de Pasti ,era aceeasi suma si pentru femeia de servici si pentru director.De ce nu se da o suma fixa drept marire de pensie egala la toata lumea.In felul acesta cei cu pensii mai mici vor avea o crestere procentuala mai mare decat cei cu pensia mai mare. Si ma gandesc ca e mai corect.

  4. O inechitate flagranta unica ,facuta de ”specialisti”care nu stapanesc problema respectiva.Tot de pensionari agricultori este vorba;calculul anilor utili la pensie se face impartind suma normelor anuale realizate la cea mai mica norma anuala.Dupa acest tip de calcul cei care au lucrat mai mult aceasta fiind unica sursa de venit se trezesc chiar cu 63 ani utili .Cum anii utili nu pot depasi anii calendaristici ce e peste se taie fara vreun bonus sau compensatie.Cui li s-au mai taiat dinanii lucrai la pensie/
     

Lasă un răspuns