Penele de curent din localităţile Timişene lovesc în… PNL

În ultima vreme, tot mai multe localități din județul Timiș se confruntă cu pene de curent electric, care au devenit din ce în ce mai deranjante. Cătălin Tiuch (foto), deputat PSD în Colegiul VI Recaș, spune că a primit foarte multe sesizări de la cetățeni din localități ale județului, unde furnizarea energiei electrice a devenit o mare problemă.

Cauza principală a acestui fenomen extrem de supărător pare a fi lipsa de investiții din cadrul companiei Enel. La aceasta se adaugă, potrivit deputatului PSD, promovarea în funcții de conducere a companiei a unor neprofesioniști.

”În timp ce formulează critici la adresa reprezentanților PSD propuși pentru a ocupa funcții în diverse instituții centrale, doamna Alina Gorghiu îl susține pe Florin Roman pentru postul de membru în Comitetul de Reglementare al Agenției Naționale de Reglementare a Energiei, deși acesta nu îndeplinește condițiile legale. Potrivit legii, este nevoie de minimum cinci ani în funcții de conducere în insituții publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice și al gazelor naturale, ceea ce nu este cazul. Subiectul a stârnit deja controverse în comisiile de specialitate ale parlamentului, deoarece există informații că se fac presiuni politice pentru a fi susținut Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, un apropiat al lui Teodor Atanasiu”, a declarat Cătălin Tiuch.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
mmmmh 30 martie 2016
Intr-adevar investitiile grupului Enel sunt MULTIMEA VIDA vis-a-vis de contractul de privatizare, prin care isi asumau investitii de 1 miliard de euro in 5 ani plus conditia de a nu demite personalul fostei Electrica Banat. Acest fapt nu s-a intamplat, daca e sa tinem cont si de faptul ca grupul italian a venit in Romania sa cumpere Banatul si Dobrogea (la pachet) fara bani, ei fiind ajutati cu 50 milioane euro de CitiBank - banca prin care trec acum toate sumele incasate de italieni - dupa rezilierea contractului cu BCR. Mai mult contractele paguboase cu Arval, contractele de consultanta cu Enel SPA sau Enel Servizii Italia si multe alte contracte de consultanta cu diferite firme la care "erau datori" a adus compania unde este in prezent. A nu se uita nici faptul ca Romania este singura tara din lume unde grupul italian are majoritatea distributiei pe piata de energie. Cu salarii de la 14.000 la 50.000 euro pe luna fiti convinsi ca pe "managerii" italieni si nu numai nu ii intereseaza "pana" nimanui (de curent). Apoi, dupa achizitia Electrica Muntenia - teapa primita de italieni de la statul roman si PeDeLizarea Enele Servicii Comune si a Enel Romania a dus grupul unde este in prezent. Cu oameni gen Cosmin Trofin, Ionut Farcas, Marcia Taiachin, Cosmin Predoiu, Florin Tataru, Giuseppe Fanizzi (care declara: Nu-mi pasă de o ţară de mâna a treia şi de procurorii din România cu sursa: http://www.replicaonline.ro/giuseppe-fanizzi-directorul-distributie-enel-nu-mi-pasa-de-o-tara-de-mana-a-treia-si-de-procurorii-din-romania-49574), Carlos Luque Larena, etc., NU SE VA INTAMPLA NIMIC BUN! Asta cred ca este VINA Nr. 1 a lui Traian Basescu care a lasat-o pe spagara Nuti Udrea sa-si impuna toti incompetentii la conducerea unei companii de interes national. Mai mult NUMAI un STAT IMBECIL ca ROMANIA putea sa-si "PRIVATIZEZE" ENERGIA SI TELECOMUNICATIILE. Trist e ca nu se SCOT DOSARELE PRIVATIZARILOR LA IVEALA SA VEDETI DOAMNELOR SI DOMNILOR CUM, STATUL ROMAN AR PUTEA SA-SI RECAPETE SOCIETATILE INAPOI si SA INCASEZE PENALITATI PENTRU NERESPECTAREA CONTRACTELOR DE PRIVATIZARE .... INTERS ZERO - DEGEABA DEZBATEM!