Pedepse mai grele pentru şoferii prinşi băuţi la volan și pentru depășirile neregulamentare

Şoferii care depăşesc neregulamentar ar putea rămâne fără permis timp de 3 luni şi vor primi şi o amendă de 2900 de lei. Cel puţin aşa propune deputatul Florin Roman, care a depus la Senat un proiect de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

CITEȘTE ȘI: Bicicliști morți după ce un șofer a încercat să-i depășească

Pentru conducerea sub influenţa alcoolului, atunci când nu avem de-a face cu o infracţiune, proiectul prevede o pedeapsă şi mai mare: suspendarea exercitării dreptului de a conduce timp de un an cu amendă de 2.900 de lei.

În forma actuală a legii, se arată că depăşirea neregulamentară şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice pot fi pedepsite cu 30 şi, respectiv, 90 de zile de suspendare a dreptului de a conduce.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Pedepse mai grele pentru şoferii prinşi băuţi la volan și pentru depășirile neregulamentare

  1. Singura pedeapsa ce ar putea duce la eradicarea consumului de alcool la volan ar fi anularea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Nu pentru o luna, trei luni sau un an, ci pentru totdeauna. Fara a mai beneficia de dreptul de a mai da vreodata examen pentru obtinerea permisului de conducere. Daca individul nu se poate abtine de la consumul de alcool, sa-si angajeze sofer.

Lasă un răspuns