Pe șantierul Sălii Polivalente bate vântul

sala polivalenta timisoara

Competițiile sportive și alte evenimente care vor fi organizate în Timișoara vor avea loc, timp de încă trei ani (cel puțin), tot în bătrâna Sală Olimpia (Constantin Jude).

Cel puțin așa rezultă dintr-o hotărâre de guvern prin care au fost reaprobați indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Sală Polivalentă cu 2.500 de locuri (Baza sportivă nr. 2) la Universitatea Politehnica Timișoara”.

Finanțarea se va face din veniturile proprii ale Universității Politehnica Timișoara și, în completare, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației Naționale, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.
sala polivalenta timisoara1
Pentru finalizare ar mai fi necesare 21 de milioane de lei, iar suma a fost eșalonată pe trei ani, durata de finalizare fiind estimată la 31 de luni, adică aproape trei ani.

Viitoarea sală are o istorie tristă. Construcția a fost începută în 2010 de Universitatea Politehnica, iar în anul 2013 a intrat în asociere și Primăria Timișoara, pentru a contribui cu fonduri la finalizare.

Municipalitatea ar fi devenit coproprietară a sălii, iar numărul de locuri a urcat spre 3.500. Cu toate acestea, insolvența constructorului a afectat termenul de realizare, astfel că investiția nu a putut fi terminată pentru a găzdui Campionatul European de baschet feminin din 2015.

Vremea a zburat, iar din acest an a intrat în ecuație și guvernul.

Din păcate, la fața locului se poate observa doar un șantier abandonat, pe care suflă, la propriu, vântul.

Sala pare a fi aproape terminată, dar nimeni nu deranjează bălăriile și zidurile cam golașe, care privesc mustrător spre cer.

Obiectivul început acum opt ani așteaptă desemnarea unui nou constructor, după derularea îndelungilor proceduri necesare organizării unei licitații.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Pe șantierul Sălii Polivalente bate vântul

  1. acesta e intrebarea D-le Primar ,parafrazandu-l pe Sachespeare ,in mandatul Domniei voastre,va fi gata sau nu ,sigur nu exista unele frecusuri intre materiile cenusii ale Dascalimii Politehnice si Primarie !!!

Lasă un răspuns