Patru tone de PEŞTE infestat cu paraziţi, retrase din magazine

merluciu

Aproape 4000 de kilograme de pește au fost retrase de la comercializare de inspectorii Autoritatății Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), după ce s-a descoperit că produsele erau infestate cu paraziți.

ANSVSA a descoperit larvele nematodului Anisakis în viscere, iar în probele din alte două loturi a fost decelată prezența larvelor parazitului atât în viscere, cât și în musculatura dorsală și cea abdominală. Este vorba despre trunchi de merluciu congelat, cu origine Spania.

Transportul cu acest tip de produs era alcătuit din 6 loturi, în cantitate totală de 23.060 de kg.

Facebook și Google, investigate de ANAF

Probe recoltate din fiecare lot, în cadrul programului de autocontrol, de unitatea de depozitare autorizată, au fost transmise pentru a fi analizate la Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară.

În urma efectuării examenului parazitologic, la probele prelevate din patru loturi au fost depistate larvele nematodului Anisakis în viscere, iar în probele din alte două loturi a fost decelată prezența larvelor parazitului atât în viscere, cât și în musculatura dorsală și cea abdominală.

Legea antifumat se modifică! Se va putea fuma în anumite spații

Conform procedurilor, operatorul a inițiat procedura de retragere a produsului neconform, fiind vorba despre aproximariv patru tone de peşte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns