Patru școli din Timișoara se închid din cauza temperaturii scăzute din sălile de clasă. Se pregătesc și altele

Aproape jumătate dintre unitățile de învățământ din Timișoara nu au căldură în sălile de clasă, temperatura medie fiind sub 20 de grade Celsius.

Prin urmare, în aceste zile, în consiliile de administrație ale acestora se va discuta luarea măsurii de suspendare a cursurilor cu prezență fizică din cauza problemelor legate de condițiile improprii de desfășurare a orelor.

CITEȘTE ȘI:Primarul Dominic Fritz explică situația de la Colterm. Nu spune, însă, timișorenilor dacă vor avea căldură în case  

În prezent, patru unități școlare din Timișoara și-au anunțat intenția de a trece în online: Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”, Școala Gimnazială nr. 16 ”Take Ionescu”, Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu” și Colegiul Național ”Ana Aslan”.

Căldura nu reprezintă singura problemă identificată la nivelul unităților de învățământ din Timișoara.

Sunt probleme legate de resursa umană, de numărul mare de îmbolnăviri în rândul personalului angajat, dar și al elevilor, precum și de execuție a unor lucrări de reparații.

De pildă, la Școala Gimnazială nr. 16 ”Take Ionescu”, în urma ședinței consiliului de administrație, s-a decis intrarea în online a întregii unități de învățământ ca urmare a temperaturii scăzute în sălile de clasă, a lipsei personalului nedidactic cauzată de îmbolnăvirea a două femei de serviciu, a lucrărilor de reparații la utilități, a numărului de îmbolnăviri a elevilor și a cadrelor didactice, dar și a ratei ridicate de infectare la nivelul municipiului.

Și alte unități de învățământ au transmis formulare de sondare în rândul părinților cu privire la perspectiva suspendării cursurilor față în față, fie din cauza lipsei căldurii, fie din cauza numărului de îmbolnăviri în rândul elevilor și a cadrelor didactice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Patru școli din Timișoara se închid din cauza temperaturii scăzute din sălile de clasă. Se pregătesc și altele

  1. Dar oare dece aceste lucrări de reparații la utilități nu sau facut asta vara?Sau super inteligenti din primarie au considerat ca nu sant prioritare?Ca prioritar era turnul de apa cu vedere panoramica,pistele de biciclisti,treceri de pietoni supra inaltate si alte BAZACOVENI de ale lor.Si bine scolile se inchid din cauza calduri nefunctionale dar in apartamente este alta situatie?Macar pe timpul lui Ceasca aveai cu portia caldura,acuma nu mai ai deloc este o diferenta!!

Lasă un răspuns