Patru sate timişene bune pentru trai, dar…

Ohaba Lunga 1

Cele patru sate ale comunei Ohaba Lungă (la reședință adăugându-se Ohaba Română, Dubești și Ierșnic) „sunt, în continuare, locuri bune pentru trai, crede viceprimarul Gigi Murărescu.

„Dacă ținem cont că, până la Lugoj sunt doar 35 de minute de mers cu mașina (distanța este de mai puțin de 29 kilometri), iar dintr-un capăt în altul al Timișoarei se pierde o oră, atunci aici e chiar mai bine pentru că aerul este curat și e liniște”, adaugă edilul.

Cu toate acestea, unii săteni pleacă din aceste localități pentru a se stabili în altele, în orașe sau în străinătate. Motivele trebuie căutate nu în condițiile generale de urbanizare (există drumuri de legătură asfaltate, iar apa și canalizarea s-au finalizat în 2013), ci în cele economice.

Sunt probleme cu cultivarea pământului, cu creșterea animalelor. Recoltele obținute aici nu sunt competitive și, în plus, producătorii întâmpină greutăți în valorificarea lor. De asemenea, și crescătorii de animale se confruntă cu dificultăți în desfacerea produselor. Colac peste pupăză, și mistreții dau iama în lanurile de porumb și distrug cultura.

Cum vedem, nici infrastructura modernizată ori aflată în curs de modernizare, nici utilitățile nu țin oamenii în satele lor. Veniturile lor sunt cel mai important lucru când e vorba de trai, iar din acest punct de vedere, locuitorii acestor sate (dar și ai altora) nu pot fi liniștiți…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *