Patru români cercetaţi pentru călăuzirea a 14 cetăţeni turci, în vestul ţării

În data de 24.08.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 18.30, o patrulă a oprit pentru verificări, pe comunicația Jitin – Ticvaniu Mare, din judeţul Caraş- Severin, două autovehicule înmatriculate în România, conduse de doi cetăţeni români.

Într-unul dintre cele două mijloace de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, 14 cetăţeni străini, 11 bărbaţi şi trei femei, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe cei români la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani. De asemenea, poliţiştii au constatat că celălalt autoturism oprit, în care se mai aflau alţi doi cetăţeni români, avea rol de antemergător, iar aceştia intenţionau să îi ajute pe cei 14 turci, în încercarea lor de a ajunge într-un stat din Occident.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranti, în cazul şoferului maşinii în care se aflau migranţii, respectiv, complicitate la trafic de migranţi, în cazul celorlalţi cetăţeni români.

Cetăţenii turci sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns