Patru poliţişti, în greva foamei, din cauza subfinanţării sistemului de ordine publică

politisti 6

Un număr de patru poliţişti au intrat în greva foamei, ca formă de protest din cauza finanţării necorespunzătoare a sistemului de ordine publică, dar şi în urma suprasolicitării fizice şi psihice cauzate de deficitul de personal, potrivit Sindicatului Naţional al Poliţiştilor (SNP).

Doi dintre poliţiştii care au ales această forma de protest sunt angajaţi în cadrul IPJ Argeş. Ei au ales să intre în refuz de hrană, la locul de muncă şi la domiciliu, pentru a atrage atenţia factorilor responsabili asupra problemelor grave cu care se confruntă poliţiştii şi personalul contractual din MAI, precizează sursa citată.

Anterior, alţi doi oameni ai legii au intrat în greva foamei. Unul dintre ei, Cristi Rada, este angajat în cadrul IPJ Gorj. El se află în localitatea de domiciliu şi se prezintă la programul de lucru, conform planificării.

De asemenea, preşedintele Biroului teritorial SNP Argeş – Cecilia Marilena Tatia a apelat la această formă de protest. Ea se află, din 1 august, alternativ, în faţa sediului Guvernului Românei şi în faţa sediului MAI din Bucureşti. Tatia a protestat, joi, şi în faţa Ministerului Muncii.

„Revendicările lor sunt specifice activităţii noastre sindicale şi au fost prezentate, de către FSNPPC/SNPPC, în scris, încă de la începutul acestui an, tuturor factorilor decidenţi ai statului, pentru a fi rezolvate în raport cu interesul social şi cu drepturile angajaţilor MAI: finanţarea necorespunzătoare a sistemului de ordine publică; logistica deficitară a poliţiştilor din structurile operative, care nu asigură corespunzător protecţia fizică a acestora (veste antiglonţ/antiînjunghiere, arme neletale pentru imobilizare şi autoapărare etc.) şi diminuează capacitatea de intervenţie în situaţiile ce impun aplicarea legii şi protejarea cetăţenilor; suprasolicitarea fizică şi psihică a poliţiştilor din cauza deficitului de personal; salarizarea necorespunzătoare, raportată la riscurile profesionale şi la nevoile de trai; necesitatea îmbunătăţirii cadrului juridic care reglementează atât faptele de ultraj împotriva poliţistului, cât şi uzul de armă şi protecţia juridică a omului legii; reacţia ineficientă a factorilor responsabili, şi în special a MAI, ca urmare a solicitărilor noastre de rezolvare a neajunsurilor enumerate”, precizează reprezentanţii sindicatului, conform mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns