Patru elevi de la Colegiul Național „C.D. Loga” Timișoara au fost confirmați cu Norovirus

Patru elevi de la Colegiul Național "C.D. Loga" Timișoara au fost confirmați cu Norovirus

Patru elevi de la Colegiul Național ” C.D. Loga” Timișoara au fost confirmați cu Norovirus. Acesta provoacă inflamaţia puternică a stomacului şi intestinului subţire iar infecţiile cauzate de acest virus sunt foarte contagioase.

„Din datele furnizate de către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, în urma analizelor pacienților internați, suspiciunea focarului de infecție cu Norovirus, s-a confirmat. Ancheta epidemiologică este în desfasurare și unității de invatamant i-a fost recomandată efectuarea zilnică a triajului epidemiologic, precum și întărirea măsurilor igienico sanitare”, a precizat Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș.

La Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara sunt înscrişi peste 900 de elevi, dintre care peste 30, precum și peste 20 de cadre didactice s-au prezentat la spital cu vărsături, stări de greață și dureri abdominale.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a deplasat în teren la unitatea de învățământ în cauză, mai multe echipe, pe diverse specialități( Serviciul Control in Sănătate Publica, Laboratorul de Toxicologie și Laboratorul de Radiații).

CITEȘTE ȘI: Despăgubiri pentru 20 de imobile expropriate în cadrul proiectului Varianta de Ocolire Timişoara Sud, în zona intersecţiei cu Drumul Boilor (video)

„Au fost prelevate 5 probe de apă, atât de la rețea cât și de la dozatoarele de apă aflate în incinta unității, care au fost ulterior sigilate și scoase de la consum. Suplimentar au mai fost prelevate 12 probe de sanitație, din care 10 probe de suprafață șI 2 probe aeromicrofloră. Laboratorul de Toxicologie a prelevat probe, în vederea determinării unor parametrii toxicologici (de exemplu amoniac sau clor). Probele prelevate de personalul DSP sunt încă în lucru”, a conchis Cornelia Bubatu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *