Patru cercetători din medicina timișoreană, publicați într-un volum al Universității Stanford

carte

La jumătatea lunii noiembrie, la editura Nova Science Publishing Inc. din New York, a apărut monografia „Degenerescența discului intervertebral”, sub coordonarea a doi reputați profesori de la Universitatea Stanford, Allen L. Ho și Atman M. Desai.

Capitolul al II-lea al acestei monografii, referitor la structurile nervoase din interiorul discului intervertebral, este scris de patru autori timișoreni: dr. Manuel Oprea, prof. univ. Ana Maria Cîmpean, prof. univ. Marius Raica și prof. univ. Dan V. Poenaru. Capitolul se referă la o cercetare științifică realizată în Clinica II Ortopedie-Traumatologie, sub coordonarea prof. univ. dr. Dan V. Poenaru, și în Laboratorul de Histologie al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, condus de prof. univ. dr. Marius Raica.

Toți ceilalți autori ai monografiei provin din SUA și reprezintă universități de prestigiu, cum ar fi Stanford, John Hopkins, Chicago și Rochester. Este pentru prima dată când medici-cercetători români publică o carte în SUA în acest domeniu.

Cum s-a ajuns, totuși, la o astfel de solicitare din partea Universității Stanford și a editurii new-york-eze? Ne explică prof. univ. dr. Dan V. Poenaru: „Capitolul scris în această carte reprezintă o parte dintr-o teză de doctorat susținută la Timișoara de dr. Manuel Oprea, sub coordonarea mea științifică.

Din această teză au fost publicate mai multe articole în reviste de prestigiu din Occident. În urma acestora a venit solicitarea din partea Universității Stanford să transmitem teza în totalitate. Lucrarea a fost foarte bine apreciată de colegii americani și așa s-a născut acest capitol dintr-o prestigioasă monografie”.

Stanford (denumirea oficială în engleză Leland Stanford Junior University) este o universitate privată din California, Statele Unite, considerată astăzi una dintre cele mai prestigioase din lume.

Această instituție de învățământ se află pe locul al doilea în topul celor mai performante universități din lume, conform mai multor studii. Începând cu anul 1952, 54 dintre angajații sau absolvenții Universității Stanford au câștigat Premiul Nobel.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *