Patru blocuri și 50 de case ANL, promise tinerilor, medicilor şi profesorilor din Timişoara

Pentru a contracara vocile care îi reproșează că nu se implică în construirea de locuințe sociale pentru timișoreni, primarul Nicolae Robu a anunțat marţi câteva promisiuni născute în urma discuțiilor avute la București, cu conducerea ANL.

„Am discutat câteva detalii care să facă posibilă lansarea câtorva noi proiecte. Astfel, în zona Ion Ionescu de la Brad, vor fi construite două blocuri cu câte 30 de unități locative pentru tineri și încă două, de același tip, unul pentru medici și celălalt pentru profesori. Pregătim acum protocoalele pe care le com semna cu Direcția de sănătate publică și cu Inspectoratul școlar județean, vom transmite detaliile către ANL și se va da drumul construcției de locuințe”, a spus primarul Timișoarei.

Blocurile vor fi de forma subsol, parter și șase etaje, iar municipalitatea va trebui să asigure terenul și utilitățile. În privința termenelor de construire, însă, primarul a fost ceva mai rezervat: „În prima jumătate a anului vom termina etapele preliminare. Nu pot să dau un termen, pentru că ANL construiește. Nu vă pot spune când se va săpa la fundație, dar sperăm să se întâmple cât mai curând”.

Un alt proiect, și mai atrăgător, este cel al construirii a 50 de case pentru tineri, fiecare cu un teren de 300 de metri pătrați. Deocamdată, suprafața pentru aceste locuințe nu este identificată, dar Robu a dat asigurări că se caută un teren și amplasarea acestuia va fi comunicată către Agenția Națională pentru Locuințe.

Cum de se întâmplă aceste lucruri bune tocmai acum, în preajma campaniei electorale? Primarul Timișoarei nu are altă explicație decât că aceasta este o „simplă coincidență”, pentru că guvernul a decis să aloce fonduri și să reactiveze programul de construire de locuințe prin ANL, după o lungă perioadă de stagnare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns